Kick-Ass 2. Gratuit geweld.

ka2

Rond sequels hangt altijd een sfeer van makkelijk geldgewin. Vaak is de opvolger van een kaskraker een stuk minder spannend of lang niet zo leuk. Te hoge verwachtingen en gebrek aan inspiratie bij de makers zijn de boosdoeners. ‘Kick-Ass 2’ is ook in dat bedje ziek.

De zomer van 2010 werd gekleurd door de avonturen van de jonge aspirant-helden Kick-Ass, Hit Girl en Red Mist. De originele kijk op superhelden, de grove humor en het stripgeweld zorgden voor leuk entertainment. Het verrassingselement is drie jaar later weg en dat wordt niet gecompenseerd door een stevig script. Dave alias Kick-Ass probeert een normaal leven te leiden, alleen lukt dat minder goed dan gehoopt. Ook Mindy zegt haar alter ego Hit-Girl tijdelijk vaarwel en probeert zich op school te integreren. Intussen gaat Chris – die zich in de eerste film Red Mist noemde – door een identiteitscrisis en herdoopt zich tot The Motherfucker. Samen met zijn bende belaagt hij een groep actievoerders met zelfgemaakte maskers, geleid door kolonel Stars and Stripes. Er liggen echter nog meer ‘slechteriken’ op de loer. De frisheid van deel 1 is ver zoek. Teveel variaties op hetzelfde thema en teveel onnodige zijlijnen die de ‘rek’ helemaal uit de film halen. Hit-Girl mag dan grofgebekt en geinig blijven, Mindy’s pogingen om populair te worden op school, zijn stomvervelend. De nadruk ligt nu vooral op de vechtkwaliteiten van de personages, maar zonder relativerende humor oogt het vooral banaal en gratuit. Net daarom distantieerde Jim Carrey (kolonel Stars and Stripes ) zich van de film. Op zich een wat overtrokken reactie, feit blijft dat ‘Kick-Ass 2’ vooral veel gaten in de lucht slaat. Oordeel zelf!  (Henk Malyster)

Hit Girl

Advertenties

Een gedachte over “Kick-Ass 2. Gratuit geweld.

 1. Beste redactie

  ik wens een reactie te plaatsen op het artikel ‘Kick-Ass 2’
  Ik vind deze opvolger van de kaskraker zeker niet minder spannend of minder leuk .Hij voldeed volledig aan mijn verwachtingen en er was in vergelijking met de eerste Kick-Ass veel beter over nagedacht.
  De personage The Mother Fucker vind ik zeer origineel en goed bedacht. Ook ben ik zeer blij met de humoristische momenten in de film die we ook al te zien kregen in de eerste film.

  Al bij al vind ik dus dat deze film zeer geslaagd, ik hoop dat er zelfs een derde film komt.

  F.V.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s