Zapper over ‘De Val van 1 Miljoen’: waar is Walter Grootaers?

‘De Val van 1 Miljoen’ op VIER moet zowat quiz n° 1536 op de Vlaamse tv zijn, maar deze keer staat er heel wat op het spel: 1 miljoen euro! Dat bedrag krijgen de deelnemende duo’s al meteen in handen, en dat mag je letterlijk nemen. Presentatrice Evy Gruyaert stelt hen meerkeuzevragen, en het duo legt stapeltjes van €25.000 bij het antwoord. Als ze niet zeker zijn, kunnen ze het geld verdelen over meerdere antwoorden, maar dan riskeren ze een deel van het geld te verliezen.

evy

De quiz begint met een echte Pinokkio-vraag, maar al snel wordt het voor de koppels nagelbijtend moeilijk. Zo was de nerveuze Hanne na de derde vraag al een kleine zenuwinzinking nabij. De eerste twee duo’s gingen met lege handen naar huis (ze kregen zelfs geen speldoos!), en de gepensioneerde levensvrienden Cor en Theo mogen volgende week hun hartconditie testen met de €100.000 die hen nog rest. Spannend!
Of niet, want ik heb het na één aflevering van ‘De Val’ wel gezien. Blijkbaar ben ik niet zo ontvankelijk voor een goede dosis Schadenfreude als ik had gedacht. Hoewel de flashbacks naar ‘Wie wordt Euromiljonair’ nooit ver weg zijn, kan de zoveelste herwerking er toch niet aan tippen. Walter Grootaers, u wordt gemist. Evy staat nogal houterig te presenteren en de formule is na anderhalf uur helemaal uitgewerkt. Drie kwartier had volstaan, en de vele reclameblokken helpen de zaak natuurlijk niet.
Het blijft raden of ‘De Val van 1 Miljoen’ een even grote hit wordt als ‘The Million Pound Drop’ in Engeland, maar als je iets non-alcoholisch zoekt om op zaterdagavond hersencellen mee te doden, ben je bij ‘De Val’ alvast aan het goede adres. Santé! (BR)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s