Zapper over ‘De Slimste Mens ter Wereld’: een dwerg in een pompoen

‘De Slimste Mens ter Wereld’ is een evergreen op de Vlaamse tv: het programma is al aan zijn tiende jaargang toe en zit in het collectieve geheugen van iedere Vlaming. Het is comfort tv die van presentator Erik Van Looy zowat de Ben Crabbé van VIER maakt. Aan de succesformule werd nauwelijks gesleuteld, alleen de jury krijgt de zoveelste facelift. Dit seizoen zijn Philippe Geubels, Lieven Scheire en Bruno Vanden Broecke vaste waarden, maar er zullen heel wat gasten opdraven. Het is nu al uitkijken naar de aflevering met halve zool Frank Focketyn.

eric_van_looy_0

In de eerste aflevering mochten Inge Paulussen (die van ‘Witse’), William Boeva (de grappigste dwerg van ’t land) en Wouter Torfs (die van… Torfs) aantreden. Je merkt het al: namen uit de A-list moet je na al die jaren niet meer verwachten. Dat maakt ook niet uit, want ‘De Slimste Mens’ heeft geen grote namen nodig om te vermaken. Als de kandidaten het niet te serieus opvatten, komt het entertainment vanzelf. Comedian William Boeva kreeg naar goede gewoonte – zie ‘Scheire en de Schepping’ – weer heel wat dwergenmoppen te slikken, maar tapte er ook zelf. Wanneer Erik verbaasd reageerde toen William met een Mini leek te rijden, antwoordde Bouva: “Denk je dat ik met een pompoen rijd of zo?”
Of wat dacht je van dit hoogtepunt uit de aflevering:

Erik: “William, heb jij last van opdringerige fans?”
William: “Nee, maar ze vragen mij soms of ik die van ‘De Ronde’ ben…”
Geubels: “Dan zegt hij altijd: ‘Nee, maar ik wil wel eens op je gezicht kakken.'”

Zever van dit kaliber bewijst dat ‘De Slimste Mens’ zijn vaste stek wel verdient. Na al die jaren is het nog steeds een leuke afsluiter van je werkdag, een prestatie op zich. Morgen wordt Wouter Torfs als een versleten schoen vervangen door Lisa Smolders van Studio Brussel, reden te meer om af te stemmen. (Bram Ryckaert)

Een vreemd moment:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s