Zapper over Zuidflank: Pittige nadronk

Met ‘Zuidflank’ heeft vtm een topreeks in huis. Dat kan je al gerust na één aflevering stellen. Het verhaal draait om de families Vandenbergh en Deweerdt, die al 90 jaar vechten om de Zuidflank, een wijndomein in Limburg dat de twee clans verbindt en dat elk jaar een schitterende Chardonnay oplevert. Familiekronieken doen het altijd, zie bijvoorbeeld ook ‘Clan’ en ‘Katarakt’. Net als bij die successeries is ‘Zuidflank’ met zorg gemaakt (de filmische begingeneriek, de muziekkeuze, de imposante beelden afwisselend in Riemst en in Kenia…).

Zuidflank

Zoals in zowat elke eerste aflevering, was ‘Zuidflank’ gisteren een langgerekte kennismakingsronde met de (talrijke) personages uit de serie. En daar zit ‘schoon volk’ (lees: steengoede acteurs) tussen: hoofdrolspelers Stan Van Samang en Marie Vinck vallen weliswaar niet uit de toon, maar kunnen toch net niet tippen aan kleppers als Dirk Roofthooft, Jan Sobrie en Katelijne Verbeke. Echtelijke spanningen, aanhouderij, geldkwesties, familieruzies, mysterie, machtswellust… het zit allemaal in ‘Zuidflank’.
Dit is een serie met een pittige nadronk, het verhaal en hoe het zal evolueren blijft nog een tijd door je hoofd malen. Het vervolg, volgens de VTM-perstekst: “Wanneer er persoonlijke gevoelens in het spel komen, bereikt de concurrentie- en machtsstrijd van jeugdvrienden Rob en Mark een climax. Vanaf dan zijn pesterijen en sabotage schering en inslag, zowel op de Zuidflank als in het wijnkasteel.” Laat het maar snel weer maandag zijn… (JV/foto vmma)

zf_s1_afl2_06

 

zf_s1_afl2_07zf_s1_algemeen_38

Zuidflank

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s