Kapitein Zappos over ‘De Televisieroute’: de weg kwijt

In ‘De Televisieroute’ gaat Ben Roelants op zoek naar de verhalen achter bekende of opmerkelijke momenten uit de rijke vrt-geschiedenis. Hij rijdt Vlaanderen rond in de legendarische Amphicar, het amfibievoertuig waar Kapitein Zeppos mee vaarde. We leren wat meer over dit monument, en onthouden vooral dat het de eerste serie was die verkocht werd aan de BBC, maar ook elders in Europa een succes was.

header

Roelants rijdt rond op zoek naar verhalen, maar kan in het beslag van een halfuur niet al te veel vertellen. Het doel van ‘De Televisieroute’ is om niet het zoveelste archiefprogramma te zijn, en bekende momenten van een leuke achtergrond te voorzien. Het tragische is echter dat de beloofde verhalen flinterdun tot zelfs ridicuul overkomen. Moeten we nu echt voor de zoveelste keer terugkeren naar het WK van ’86? Ok Leo (Van Der Elst), vertel nóg eens hoe het voelde om die beslissende penalty te nemen.

Terugblikken op ‘Van Vlees en Bloed’ doet Ben door gewoon naar enkele hot spots te rijden, waar we totaal niet wijzer van worden. Aaah, dus dít was de bospoeper-boom! Dus dít was het bankje waar Rudy de gevleugelde woorden ‘we zitten me ne bospoeper‘ sprak! Geheimen die ‘De Televisieroute’ voor u ontrafelt.

In deze korte tijdspanne kan je moeilijk diepgravend zijn, maar geen enkel item kon boeien.  Ook niet de nonnen die enkel voor het pausbezoek in ’85 een tv kochten. Ben is met ‘De Televisieroute’ serieus in het water gevallen, en zelfs de Zeppos-mobiel kan hem niet van de verdrinking redden. (BR)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s