De meeneem-Chinees

Image

Qua datingprogramma’s op tv moeten we het al een jaar of tien stellen met Boer Zoekt Vrouw op vtm. Het mag dus wel wat meer zijn. En kijk, we worden op onze wenken bediend door VIJF en SINGL3S. Een soort kruisbestuiving tussen The Bachelor, Blind Date en Big Brother. Koppelaarster van dienst is Ann Van Elsen, voor wie ze bij SBS wellicht zo meteen geen ander emplooi meer konden verzinnen. Drie single vrouwen – Jessy (31) uit Boechout, Alizé (23) uit Henegouwen en Katinka (22) uit Meerhout – mogen graaien uit honderd mannelijke vrijgezellen in de hoop er aan het einde van de rit ‘dé ware’ aan over te houden. Tot het zover is hokken de drie deernes samen in een poepsjieke villa in Wilrijk. Daar was het gisteren, tijdens de eerste aflevering, een komen en gaan van beschikbaar testosteron.

Na een speeddate mogen beide partijen beslissen of er iets meer – een date – van kan komen. Dat bleek nogal tegen te vallen. Jessy belde haar eerste Gentse match meteen weer af. Voor Katinka – het huiselijke type, zo zegt ze zelf – was er wel altijd iets wat tegenviel: te oud, te weinig pit, te groot, te klein… Alizé had vooraf al kenbaar gemaakt dat ze smelt voor ‘Aziatische types’. En kijk, de laatste kandidaat die een blitzbezoek aan de villa bracht was van het gewenste ras. Alizé gooide er opgelucht uit: “Ik dacht da ‘k niemand zou vinden vandaag. En dan komt ‘diene Chinees’ binnen.” Voor haar een meeneem-Chinees, daar moest ze geen drie tellen over nadenken.

SINGL3S is zo’n programma van het ondraaglijk lichte soort, maar het zou de komende weken wel eens mijn ‘guilty pleasure’ kunnen worden. En niet van mij alleen, heb ik zo’n vermoeden. (JV)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s