ZAPPER: de hoogtes en laagtes van ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’

 ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’. Vanwaar ken ik die zin, moet je gedacht hebben. Uit ‘Mia’ van Gorki, verdorie. Voortaan is het dus ook een talkshow – nóg maar een, op Canvas.

 

Thomas Vanderveken, geslaagd voor zijn ingangsexamen.

Thomas Vanderveken, geslaagd voor zijn ingangsexamen.

Thomas Vanderveken ontvangt in een sober decor één praatgast met wie hij een klein uur doorboomt over leven en werk. En dat aan de hand van 12 videofragmenten die van ver of van dicht verband houden met de interviewee. Goed gevonden, ware het niet dat ze dit al jaren het beproefde recept is van het populaire ‘Zomergasten’ op de Nederlandse televisie. Luk Alloo was gisteren de eerste gast van Thomas. Meteen werd duidelijk dat hij de tijd zou krijgen om zijn zinnen af te maken. Een verademing in deze tijden van quote-journalistiek en snellehap-talkshows. Maar jammer genoeg ging Vanderveken de cliché’s niet uit de weg. Dat Paul Jambers de mentor is van Alloo, weten we intussen al wel. Net als dat hij als zoon van een beroepsmilitair opgroeide in het Duitse Soest. Daar werd te veel kostbare zendtijd aan verspild. Wel verassend was het fragment waarin Johan Anthierens in een talkshow zonder veel omwegen Will Tura duidelijk maakt dat zijn teksten van een bedenkelijk niveau zijn. Je zag Alloo – die dweept met Anthierens maar ook de schoonzoon is van Tura – ongemakkelijk schuiven op z’n stoel. Touché! Even later, toen Vanderveken het fragment over Patrick Haemers wilde starten, vroeg Alloo hem om dat vooral niet te doen. De gangster had namelijk op een van zijn strooptochten de tweelingbroer van een goede vriend van hem vermoord, kwamen we te weten. Daar kan je iets mee in een talkshow als deze, maar Thomas ging er jammer genoeg niet dieper op in. Kortom, ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ kende hoogtes en laagtes. Ik zie hier niet meteen een tv-klassieker als ‘Zomergasten’ uit voortkomen, maar er is hoop. Vanderveken krijgt een voldoende voor zijn ingangsexamen. (JV)

Advertenties

Een gedachte over “ZAPPER: de hoogtes en laagtes van ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’

  1. Vanderveken had duidelijk begrip voor een geëmotioneerde Alloo. Hij ging er naar mijn mening zelfs behoorlijk lang tegenin. Pas toen hij zag dat Alloo echt niet ging plooien, gaf hij het maar op. Vast ook door de irritante tijdsdruk op het einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s