De déjà-vu van Riddick

riddick

Wie de vorige twee delen van ‘Riddick’ niet heeft gezien, hoeft zich geen zorgen te maken. Ook zonder voorkennis kan je probleemloos instappen in deze routineuze SF-prent met Vin Diesel.

De kale spierbundel kruipt voor de derde maal in de huid van de onverschrokken held, die in het donker kan zien en voor niets of niemand bang is. Toch heeft hij het deze keer niet onder de markt. Riddick bevindt zich op een planeet bevolkt door futuristisch ogende hyena’s en vreemdsoortige octopussen. Zij willen wel een stukje van hem en terwijl hij de ‘diertjes’ duidelijk maakt dat ze hem moet rust moeten laten, komen we via flashbacks te weten hoe hij verraden werd en voor dood op die godvergeten planeet is terecht gekomen. Niet veel later maken twee huurlingenteams jacht op hem. De ene groep wil hem simpelweg afmaken, de andere huurlingen hebben een eitje met hem te pellen. Ze beseffen echter niet dat Riddick de enige is die hen kan redden van een horde moordlustige monsterschorpioenen. Het testosteron-gehalte in deze rechttoe-rechtaan actiefilm ligt bijzonder hoog. Er wordt heel stoer gedaan, de dialogen staan bol van de clichés en zelfs de enige vrouw in het gezelschap (Katee Sackhoff, Starbuck in uit Battlestar Galactica) is een echt manwijf. ‘Riddick’ is vooral een herhalingsoefening met een stevige start, een zwak midden en een teleurstellend einde. Niet echt een geslaagd hoofdstuk in deze kroniek. (Henk Malyster)

Riddick is vanaf 25 september te zien in de bioscoop.

 

 

 

Een gedachte over “De déjà-vu van Riddick

  1. Beste redacteur
    Ik heet Laurens R. en ben zeer benieuwd naar deze film. Want ik hou wel van een beetje actie het is te hopen dat ik hem zal zien want ik vind hem nu alleen al van naar het filmpje te kijken mooi en spannend genoeg. Wel een beetje raar want als ik naar de trailer kijk dan de film zich op van een normale actie film naar wat enger. Mooi gemaakte monsters en ik vind het voor actiefilm kijkers een echte aanrader want degene wie Riddick speelt is volgens mij en heel wat andere mensen een heel goede acteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s