Celstraf? Geen probleem als je geld hebt!

Gerecht2

Hoe schaamteloos kan je zijn? Miljoenen binnenrijven door luxehotels neer te poten en ondertussen  als ‘werkzoekend gezinshoofd’ een uitkering aanvragen. Ruim vier jaar lang ontving een Gents projectontwikkelaar  elke maand een werkloosheidsvergoeding van 830 euro. Alles samen goed voor 40.000 euro. Officieel bekleedde hij geen enkele functie binnen zijn bedrijf. Zijn zoon was zogezegd de bedrijfsleider. Maar achter de schermen was de ‘werkloze vader’ zéér actief. Hij leidde trouwens nog vier andere vennootschappen. Meer dan vier jaar bleef dit duren. Begrijpe wie kan…  Pas toen hij zich liet domiciliëren in de Dominicaanse Republiek ging er een alarmbel af bij de RVA. De sjoemelaar werd uiteindelijk veroordeeld tot het terugbetalen van de onterecht ontvangen uitkeringen, een boete van 27.500 euro en een celstraf van 18 maanden. Boontje komt dan toch om zijn loontje, denk je? Think again! Door een extra boete te betalen van 33.000 euro kocht hij de gevangenisstraf gewoon af. De champagne zal die avond rijkelijk gevloeid hebben in zijn villa op de Dominicaanse Republiek. Gerechtigheid op zijn Belgisch… (Wim Van de Velde)

Advertenties

2 gedachtes over “Celstraf? Geen probleem als je geld hebt!

 1. Maar door die extra boete te betalen komt er wel een plaats vrij voor anderen in de nu al dichtbevolkte gevangenissen… Financiële fraude bestrijd je met hoge boetes (in dit geval is er uiteraard discussie mogelijk…) in plaats van gevangenisstraffen die de gewone belastingbetaler uiteindelijk betaalt, niet?

 2. Beste redactie
  In de krant De Zondag van 27 september stond een artikel “Celstraf ? Geen probleem als je geld hebt!”
  Ik vind het niet fair dat mensen zich voordoen als werkzoekenden en zo een uitkering krijgen terwijl ze duizenden euro’s verdienen achter de schermen. Ten eerste is het zo dat ze hun geld proberen ter verduisteren naar het buitenland. Vandaar ben ik een grote voorstander van hoge geldboetes in plaats van gevangenisstraffen. Ten tweede vind ik dat sjoemelaars er toch geen baat bij hebben.
  Dus laat overtreders van de wet hoge boetes betalen en onze welvaart zal stijgen. Zo kunnen er nieuwe gevangenissen gebouwd worden om overbevolking tegen te gaan.
  Met vriendelijke groet.
  D.L.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s