Google is een foutje

google

De zoekmachine ‘Google’ bestaat vandaag vijftien jaar. In slechts vijftien luttele jaren groeide Google uit tot een niet te vermijden internetimperium. Het bedrijf maakte de ‘Encyclopedia Britannica’ compleet overbodig. Maar wist je dat de naam ‘Google’ eigenlijk een foutje is? Dat vonden we via Google nadat we ‘herkomst naam Google’ hadden ingetikt.

Google komt van Googol. Een Googol is een gigantisch getal, een 1 met honderd nullen achter. Een uitvinding van Archimedes, een slimmerik uit de Griekse gouden tijden. Oprichters Larry Page en Sergey Brin – ondertussen geven ze werk aan 19.835 mensen wereldwijd – kozen de naam niet toevallig. Het was (en is) hun missie om alle informatie van de wereld toegankelijk en nuttig te maken.

Toen Page en Brin investeerders aantrokken voor hun toen nog nieuwbakken ‘Googol’-bedrijfje, gebeurde een onopzettelijke spelfout. Een van de investeerders schreef – althans volgens de overlevering – Google op een cheque in plaats van Googol. Page en Brin vonden dat wel klinken en namen het meteen over. Stel je voor dat we nu met zijn allen ‘googollen’ dat het een lieve lust is? (maf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s