Een klein gebaar

Het winnende gebaar.

Het winnende gebaar.

Drukke feestdag vandaag. 1 oktober is de internationale dag voor de ouderen, de internationale muziekdag en de Wereld Veggiedag. Ik beperk me vanavond tot het vieren van de Veggiedag, één keer in de week vegetarisch eten moet kunnen. Bovendien was ik gecharmeerd door het wel heel euforische persbericht ‘Veggierevolutie in stroomversnelling’ van de vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief.

Gisteren vierden we dan de Werelddovendag. Dé aanleiding voor het Vlaams Gebarentaalcentrum om met ‘dat is het’ het gebaar van het jaar 2013 te kiezen (klik hier). Dat gebaar wordt gevormd door de duim van de rechterhand tegen de kin te houden en je pink in de lucht te steken. Er wordt in de wereld al zo veel geluld – daarnet nog op een vergadering – dat het met een simpel gebaar ook wat minder kan.

De opgestoken middelvinger en de duim naar omhoog zijn al behoorlijk ingeburgerde gebaren, maar misschien dat deze ‘dat is het’ wat meer gepromoot kan worden. ’t Zou vergaderingen alvast heel wat vlotter laten verlopen.

(Marijn Follebout)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s