Verkrachters castreren?

Castration2

“Gent beeft voor verkrachter”, zo kopte De Zondag afgelopen weekend. Een jonge studente die op weg was naar haar kot werd in het Citadelpark in de struiken getrokken en verkracht. Eerder deze maand deed zich in hetzelfde park een gelijkaardige aanval voor. Of het om dezelfde dader gaat, is nog onduidelijk.

Elke dag worden in ons land acht verkrachtingen en negen aanrandingen van de eerbaarheid aangegeven. Het zijn verschrikkelijke cijfers. Vooral omdat het slechts om de top van een gigantische ijsberg gaat want uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de slachtoffers niet naar de politie durft te stappen. Het werkelijk aantal seksuele misdrijven ligt dus nog veel hoger.

In Gent gaan stemmen op om de struiken in het Citadelpark te verwijderen om het verkrachters moeilijker te maken. Zou het niet beter zijn om de edele delen van gevatte verkrachters te verwijderen? Te drastisch? In India overweegt de regerende Congrespartij chemische castratie in te voeren om de reeks verkrachtingen te stoppen. Welke Belgische partij durft hiervan een strijdpunt te maken? (Wim Van de Velde)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s