Op de rode loper van Beyond: Two Souls

In het fameuze theater Grand Rex in Parijs werd gisteren de rode loper uitgelegd voor steracteurs Willem Dafoe en Ellen Page. En voor De Zondag! Ja hoor, wij mochten de Europese première van het computerspel ‘Beyond: Two Souls’ bijwonen. Op de agenda: een exclusieve sneak preview van de game, een vraag-en-antwoord-sessie met de acteurs en een legendarische afterparty.

Eerst even een woordje uitleg over ‘Beyond: Two Souls’. Deze game – exclusief ontwikkeld voor de PlayStation 3 – vertelt het verhaal van Jodie Holmes, een jonge vrouw die bovennatuurlijke krachten heeft door haar psychische band met een onzichtbaar wezen. Om de visuals zo realistisch mogelijk te maken, werd beroep gedaan op een aantal Hollywoodsterren, die een jaar lang de pannen van het dak acteerden voor deze zeer filmische game. En gisteren kwamen de sterren hun welverdiend applaus in ontvangst nemen in Parijs.

beyond1

‘Beyond: Two Souls’ heeft veel weg van een film, zo werd gisteren al meteen duidelijk op de rode loper. De pers was massaal aanwezig, de fans stonden rijen dik aan te schuiven voor een handtekening van Page en/of Dafoe en in het theater was het enthousiasme nauwelijks te temperen. Anderhalf uur nadat wij de rode loper betraden, deden Ellen Page en Willem Dafoe hetzelfde, maar met heel wat meer gekrijs en gedrum achter de dranghekken. Met heel wat charisma en enthousiasme stond Dafoe de pers te woord, terwijl er bij Page nauwelijks een glimlach af kon. Zo’n mediacircus had ze niet verwacht, gaf ze later toe. Zoiets zie je normaal gezien toch alleen in filmland?

beyond3

De Hollywoodsterren kregen bij het acteren 88 bolletjes op het gezicht.

Voordat het publiek in de zaal vragen op de acteurs en de regisseur mocht afvuren, werden we eerst nog getrakteerd op een half uur vol indrukwekkende beelden uit de game. Daarna kwamen we eindelijk te weten hoe het voelde om met 88 bolletjes op je gezicht en een weinig flatterend kostuum te acteren. “Vreemd, maar wel zeer bevrijdend”, antwoordden Page en Dafoe in koor. “Een heel andere ervaring dan film.” Dus toch anders!

beyond4
Niemand in de zaal durfde echter te vragen waarom de twee Hollywoodsterren nu precies ja hadden gezegd tegen dit project. Verdient film niet een pak beter? Het antwoord moeten we je helaas schuldig blijven, maar het is duidelijk dat ook steracteurs hun horizonten blijven verruimen. Terwijl Hollywood langzaamaan achteruit hobbelt, winnen tv-series aan klasse en aanzien. Games zijn een logische volgende stap.

Oh ja, we zouden bijna nog het relaas van de afterparty vergeten. Nu ja, dankzij de gratis drank zijn er ook effectief een aantal zwarte gaten in ons geheugen. Alleszins was er geen spoor van Ellen Page of Willem Dafoe. Een handtekening, een foto of een slowdansje hebben we dus niet kunnen bemachtigen. Volgende keer beter!

PS: Woensdag 9 oktober ligt ‘Beyond: Two Souls’ in de winkelrekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s