Goedkoop op reis met onze 5 tips

1004650_361803183948763_1806696892_nMijn grootste hobby? Reizen! Een dure hobby? Dat hoeft niet altijd, mits wat speurwerk kan je al snel gouden zaakjes doen! Zo vloog ik vorig jaar naar Tokio voor ‘slechts’ 370 euro en ging ik deze zomer naar Las Vegas (hoogseizoen!) voor 699 euro (vlucht & hotel inbegrepen!). The keyword: flexibiliteit! Goedkoper op reis voor beginners!

1. Speel met data

Je reis plannen begint bij de zoektocht naar een goedkope vlucht.  De goedkoopste prijs vind je als je flexibele reisdata hebt, zowel voor je vertrek als de lengte van je verblijf. Pin je dus niet vast op één bepaalde datum, maar kijk wanneer de vlucht het goedkoopst is. Websites zoals Flight MatrixKayak laten je toe flexibel te zoeken tussen alle verschillende airlines.

Hoe flexibel zoeken? Via Flight Matrix klik je op ‘See calendar of lowest fares’, selecteer de datum vanaf wanneer je kan vertrekken en de mogelijke duur van je reis. De duur geef je aan met het aantal nachten. Je wil bijvoorbeeld ongeveer een weekje blijven? Klik dan bij overnachtingen 6-8. Klik op search & de goedkoopste prijs verschijnt in het groen, makkie!

2. Flexibele vertrekplaats

Focus je niet enkel op onze Brusselse luchthaven. Het is vaak goedkoper om bijvoorbeeld in een buitenlandse luchthaven  te vertrekken en terug te keren naar Brussel of vice versa. (Dat heeft iets te maken met fuel dumping, maar deze uitleg besparen we je graag)

Bijvoorbeeld: Voor onze trip naar Tokio vertrokken we in Parijs (perfect bereikbaar met TGV, prijs ticketje 20 euro) en we keerden terug naar Brussel.  Totale ticketprijs 370 euro. Vanuit Brussel betaal je al gemakkelijk 500 à 800 euro.

3. Kijk bij onze buren

Hou de websites van touroperators in onze buurlanden in de gaten. Daar vind je vaak goede promoties. De schoolvakanties zijn soms  verschillend, en daarom zijn ook de prijzen daar vaak  gunstiger.

Bijvoorbeeld: Deze zomer hebben we een lastminute geboekt via www.arke.nl , een Nederlandse touroperator die onderdeel is van Tui Travel. We betaalden voor één week Las Vegas eind juli (rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam en hotelverblijf inbegrepen)  699 euro. Ter vergelijking, een vlucht vanuit Brussel (nooit rechtstreeks) loopt in juli al vaak op tot rond de 1000 euro.

4. Doe de Trivago-check!

Het hotel van je dromen gevonden? Doe dan zeker eens de Trivago-check. De website zet alle prijzen van verschillende boekingswebsites naast elkaar. Zo ben je zeker van de goedkoopste prijs. Het is ook interessant om het hotel persoonlijk te contacteren en naar promoties te vragen.

Zelf nog niet geprobeerd, maar het staat op het to-do-lijstje. Via www.airbnb.be kan je kamers, appartementen of zelfs huizen huren voor een leuke prijs, die vaak een stuk lager ligt dan bij een hotel.

5. Hou het internet in de gaten

Verschillende reisfora en travelwebsites maken er een sport van om dé beste promoties te vinden. Denk maar bijvoorbeeld aan Holidaypirates, waar je dagelijks interessante deals voorgeschoteld krijgt.

Veel reisplezier! (Lindsay Huyghebaert)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s