Over koopjes van schoenen… en voetbal

duivelinnen                                Onze Duivelinnen net voor de aftrap Kroatië – België.

10 en 11 oktober once in a lifetime experience = vrijhouden‘ , stond in het smsje… Wist ik toen veel dat op die dagen voetbalgeschiedenis geschreven zou worden. En dus ging ik mee met Verelst en de Koninklijke Belgische Voetbalbond naar Kroatië. Door fijne vakbonden op Zaventem werden we verplicht een avondje vroeger te vertrekken. Niet dat dat nu zooo erg was… We zijn flexibel.
Dat betekende natuurlijk nog meer schoenen meenemen… Op de transfer naar het eerste hotel had ik de eer naast een fijne man te mogen zitten die die negen paar schoenen heel normaal vond… Hij zat immers ook in de mode… en had vroeger wel eens tegen een balletje getrapt. Het bleek Georges Grün te zijn… Lap, dat fotootje zat niet in mijn voetbalversie van ‘wie is het’. Goed begin.
Het werden twee onvergetelijke dagen waarin we ontdekten dat witte wijn in Kroatie naar warme sherry smaakt, we van het ene naar het andere restaurant ‘rolden’, waar we wat cultuur in Zagreb opsnoven , doch door hedendaagse schoenwinkels onze gids verloren en van de negen meegenomen paar er dertien terug mee te nemen maakten…
En dan was het zover…
Rode, zwarte en gele kleren en kleuren werden bovengehaald. Helaas kleurde de lucht nogal zwart. We verkleumden van de koude, maar kregen het na 16 minuten plots heel warm… De oorzaak ervan zat wel in mijn voetbaleditie van ‘wie is het’. Lukaku ! Merci en bravo. Tot 2 maal toe!!

verwijzing vliegtuig
Toen de piloot van de terugvlucht ‘Welcome tot his flight to Rio de Janeiro’ omriep ging het dak eraf! Bijna letterlijk. Champagne voor iedereen. “Waar is da feestje..”, “Braaaazil, lalalalalala” maar ook “Merci Leekens, merci” behoorde tot het repertoire van de avond. De terugvlucht leek wel een cantus, ambiance ten top!
De Rode Duivels hebben er alvast een fan bij en Kim van Verelst….doe me op tijd een smsje voor Rio he! (Sandra Depauw)

Vanavond België – Wales, om 20.45 uur. Rechtstreeks op één vanaf 20.40 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s