Muzikale herbronning

James Blunt_hoes

‘Moon Landing’ gaat over dromen, verlangen en de eerste liefde. Blunt kijkt naar zichzelf, hoe hij was als jongen, hoe hij is opgegroeid tot een volwassen man.

‘I have never been a beautiful boy.
 Never liked the sound of my own voice. I wasn’t cool when I was in my teens, I never slept, but I did have dreams,’ zingt hij weemoedig op ‘Bones’. Blunt was na het grote succes van de voorbije jaren toe aan muzikale herbronning. In zijn eentje componeerde de Brit een pak nieuwe songs die hij in Los Angeles verder uitdiepte met Carrie Fisher, zij hielp hem eerder bij zijn debuutalbum ‘Back to Badlam’. Producer Tom Rothrock omringde hem met vintage instrumenten en een schare sessiemuzikanten. Er staan een aantal introspectieve songs op zoals ‘Always Hate Me’ en ‘The Only One’ terwijl andere een filmische sound meekregen. De tragische dood van Whitney Houston heeft James Blunt niet onberoerd gelaten; ‘Miss America’ bevat een kleine ode aan haar. Op ‘Postcards’ en ‘Blue On Blue’ bezingt hij openhartig de liefde, al levert dat niet de geweldige ballades op die je van hem zou kunnen verwachten. James Blunt lijkt gelouterd maar ‘Moon Landing’ klinkt vooral als een overgangsplaat. (Henk Malyster)

‘Moon Landing’ van James Blunt ligt vanaf 21 oktober bij de platenboer.

Een gedachte over “Muzikale herbronning

  1. Ik ben benieuwd naar de rest van zijn CD! Ik was een aantal jaar geleden wel fan van zijn muziek. Ondertussen is mijn smaak een beetje veranderd, maar ik kan dit nummer toch nog meer dan appreciëren! Bedankt voor het delen 🙂
    Groetjes,
    Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s