Expeditie Robinson voor nudisten

naked-and-afraid2

We dachten dat reality-tv ons niet meer kon verbazen, maar dat was buiten Discovery Channel gerekend. Met ‘Naked & Afraid’ slaagden ze er moeiteloos in ons een welgemeende wtf te ontlokken.

Het begint als een uitgedunde versie van Expeditie Robinson, met slechts één man en één vrouw die in een bootje naar een onbewoond eiland gebracht worden om daar 21 dagen zonder hulp te overleven. Met als klein detail dat dit zonder kleren moet gebeuren.

En zo zien we de twee kandidaten die elkaar van haar noch pluimen kennen elkaar begroeten terwijl ze poedelnaakt het strand op sukkelen. Naakt is een garantie voor hoge kijkcijfers moeten ze bij Discovery Channel gedacht hebben, maar de voyeurs worden ontgoocheld want ze moeten het stellen met ‘blurry’ afgeschermde vitale lichaamsdelen. Volledig in lijn met de preutse Amerikaanse maatstaven zie je dus de hele tijd een voor de helft wazige vrouw door de jungle ploeteren.

De plaatselijke insecten zijn de grootste fans van dit programma want zij kunnen naar hartenlust hun gang gaan en vormen het arme duo binnen de kortste keren om tot een roodgevlekte bultige massa. Door het dieet van kokosnoten en waterslakken verzwakken ze zienderogen en als de zon plaats maakt voor onophoudelijke tropische hoosbuien veranderen de stoere Robinsons in twee hoopjes ellende. Hopelijk worden de kandidaten rijkelijk vergoed om deze lijdensweg te ondergaan…

Tom Waes/Tanja Dexters

Benieuwd hoe lang het duurt voor er een Vlaamse kloon van ‘Naked & Afraid’ opduikt. Als het een BV-versie wordt, lijkt het duo Tom Waes/Tanja Dexters ons een serieuze kanshebber om de reeks te openen. En een politici-aflevering met Maggie De Block en Bart De Wever zou wellicht meer kijkers lokken dan de wedstrijden van de Rode Duivels in Brazilië.  (Wim Van de Velde)      

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s