De wereld gaat naar de…

Blog2

Stress stress stress… Ik zou niet in de schoenen willen staan van diegene die straks een eindejaarsconference plannen. Ik vrees dat het dit jaar een versie wordt in verschillende afleveringen. Hoe krijg je alles verwerkt? Zonder problemen kan je van de voorbije weken (week?) een aanvullend programma maken. Enkele suggesties?

Obama luistert mee met Angela en wellicht met nog zovele anderen.  Di Rupo zal ons team daar niet moeten gaan aanmoedigen… Misschien moeten we de NSA vragen om de focus ook eens op België te richten. Op die manier kunnen we misschien een aantal zaken ophelderen… Over Albert II en Delphine bij voorbeeld, over Laurent, …misschien hebben ze tapes van gesprekken over de Bende van Nijvel, of over het verdwenen paneel van het Lam Gods, of hoe Van Quickenborne in Kortrijk Stefaan De Clercq een peer stoofde na de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar, … Alle waarheden zouden naar boven kunnen komen… Geen speculaties meer, geen verdenkingen, … SAAI SAAI SAAI.

Verkiezingen en WK voetbal: bad timing voor -VA

Sinds de Rode Duivels een hype geworden zijn en het grootste deel van ons landje zich als één man/vrouw/kind achter de ploeg heeft geschaard durft Bart De Wever amper nog over het onafhankelijke Vlaanderen spreken. Er zijn verkiezingen volgend jaar…maar er is ook het Wereldkampioenschap voetbal …en dat dreigt roet in het eten te gooien voor de N-VA. Wie had dat ooit kunnen denken? Over bad timing gesproken. Wie had gedacht dat dit domme balspel een stok tussen de wielen dreigt te steken voor Bart De Wever & co? Hij had zijn part toch al gehad met het Antwerpse voetbal? En dan willen ze in Brussel, de hoofdstad van Vlaanderen…een nationaal (lees: Belgisch) voetbalstadion bouwen. Hoe durven ze?

Illegale pieten?

En over roet gesproken… Godverdomme zeg, wat is me dat met heel die heisa over Sinterklaas zijn zwarte pieten. Waar gaan we naar toe? Waar komen die plotse proteststemmen vandaan? Waarom hebben we daar pakweg 5, 10 of 20 jaar geleden niets van gehoord? Jammer voor onze kindjes vooral, voor wie dit een onschuldig feestmoment was/is. Trouwens, dan kunnen wij ook met terugwerkende kracht klacht indienen omdat die pieten jaren aan een stuk zonder toestemming over onze daken hebben gecrost. Moet je eens denken wat dit de staat zou opgeleverd hebben, al die GAS-boetes. En dan te zwijgen over wat Maggie De Block hiervan zou denken, van die invasie van illegale pieten? De slavernij… dat is geschiedenis. Goed om nooit te vergeten en vooral lessen uit te trekken. Niet om Sinterklaas zijn bestaansrecht te ontnemen. Moeten we achter alles iets gaan zoeken? Dan kunnen we verwarmen op aardgas verbieden, omdat dit bepaalde bevolkingsgroepen kan doen herinneren aan WO II? Misschien kan de VN zich daar ook eens over buigen, want blijkbaar hebben ze er niet veel anders te doen, zijn er vooral geen grotere problemen op te lossen…

Ondertussen – terwijl u dit leest – is er wellicht opnieuw een boot met vluchtelingen in moeilijkheden voor de kust van Italië, of ontploft er in Bagdad een zoveelste bomauto, of sterven er in Ethiopië tientallen kinderen van de honger, … De wereld draait door, maar gaat naar de kloten. (tvv)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s