In het spoor van Fellaini

Of we bij De Zondag interesse hadden om de wedstrijd Manchester United tegen Stoke City van afgelopen weekend bij te wonen? Met rondleiding in het stadion de dag voor de wedstrijd én uitgebreide lunch in de catacomben van Old Trafford vlak voor de aftrap! Daar hoefden we uiteraard niet lang over na te denken. Man U, here we come…

de wedstrijd

Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseert het automerk Chevrolet een prestigieuze Europese kunstwedstrijd voor studenten. Dit jaar stond die wedstrijd in het teken van voetbal, meer bepaald van Manchester United (waarvan Chevrolet niet geheel toevallig één van de grote sponsors is). De Belgische Siska Mingneau sleepte de derde prijs in de wacht en een tweetal journalisten in haar zog mee richting Noord-West-Engeland. Naast de awarduitreiking stond nog een veel interessanter (sorry, Siska) evenement op de agenda: de wedstrijd tussen Manchester United en Stoke City. Met kans op Belgische inbreng via Marouane Fellaini en Adnan Januzaj.

Maar voordat het zover was, kregen we eerst een rondleiding in het indrukwekkende stadion van de club. Old Trafford werd ongeveer een eeuw geleden gebouwd en in de loop van de twintigste eeuw meermaals vernieuwd. Vandaag de dag vind je hier 76.000 uitzinnige voetbalfans bij elke thuiswedstrijd van Man U. Zelfs leeg is dit stadion imposant! Via lange gangen komen we uiteindelijk bij kleedkamer van de Man U-spelers, het sanctum sanctorum van Old Trafford. Het is hier waar spelers als Robin van Persie en Wayne Rooney hun gestopte sokken aantrekken en elkaar een klets op de blote billen geven voordat ze de douche in stappen. Het is ook hier waar Fellaini zich klaarmaakt voor de wedstrijd. Of voor de bank. Wij hoopten uiteraard op dat eerste.

Die bank konden we trouwens even later met eigen billen bezetten. Van hieruit schreeuwt coach David Moyes zijn manschappen naar de overwinning. Wij kijken vooral naar de enorme tribune aan de overkant, de Sir Alex Ferguson stand, waar meer dan 25.000 voetbalfans plaats kunnen nemen. Ook wij zitten hier de dag erna! We dromen alvast van een 6-2 overwinning tegen Stoke City, met twee goals van Fellaini en eentje van Januzaj. Maar voorlopig spotten we enkel oud-speler Denis Irwin die zich laat fotograferen met Roemeense journalistes.

De volgende dag is het zover. Rond half twee wandelen we door het museum – hier vind je alle bekers die de club ooit won! – richting restaurant, waar we een Engelse lunch verorberen. Na het dessert krijgen we de opstelling van Man U door: helaas geen Fellaini of Januzaj in de basis. Marouane komt zelfs de hele wedstrijd niet van de bank af, zo weten we twee uur later. Januzaj doet dat wel, in de 60ste minuut en heeft zijn aandeel in de uiteindelijke 3-2 overwinning van Manchester United. Hadden we die uitslag kunnen voorspellen, dan hadden we onze inzet verzevenvoudigd. Toegegeven, 6-2 was vermoedelijk wat veel van het goede.

Vijf goals, een kolkend stadion en toch zijn we achteraf ietwat teleurgesteld dat we Fellaini niet hebben kunnen aanmoedigen. Enkele fans met Fellaini-pruiken in het stadion delen die teleurstelling. Duidelijk is wel dat de Belgische middenvelder hier populair is bij de fans. Pruiken en voetbaltruitjes met zijn naam op vliegen over de toonbank. Maar daar heeft Marouane voorlopig weinig aan. Hij ziet natuurlijk liever speelminuten. Hopelijk volgende week! (SB)

pruiken te koop opstelling en ticket old trafford Man U bank denis irwin fellaini's in tribune jonge Fellaini-fan kleedkamer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s