Snorrenseizoen van start

Elk jaar, in november, is Movember verantwoordelijk voor het verschijnen van miljoenen snorren wereldwijd. De van oorsprong Australische organisatie roept mannen wereldwijd op om tussen 1 (vandaag dus!) en 30 november hun snor te laten staan en zo geld in te zamelen voor het goede doel: de bestrijding van prostaat- en teelbalkanker.

dz snor
Movember viert dit jaar zijn tiende verjaardag, maar in België wordt dit snorrenfestijn nog maar voor de derde keer georganiseerd. Vandaag starten Mo Bros (mannen die meedoen aan Movember, red.) hun avontuur door zich glad te scheren en de hele maand een snor te laten groeien. Vrouwen kunnen ook meedoen, niet door een snor te laten groeien uiteraard, maar door fondsen te werven en ruchtbaarheid te geven aan de Movemberbeweging. Dertig dagen lang worden deze Mo Bros en Mo Sistas wandelende en pratende reclameborden. Samen zetten ze mannen aan om zich te informeren over vaak ongeweten gezondheidskwesties.

Inschrijven voor Movember kan nog steeds, via Movember.com. Via Facebook, twitter of e-mail kan je financiële steun vragen aan collega’s, familie en vrienden. Sponsors kunnen dan bijvoorbeeld de snorstijl bepalen of bijdragen aan een Mo actie, zoals een Mo Cookie Sale, een Mo Marathon, een Mo Quiz avond, een Mo Party, … Er staan in deze maand nog heel wat snorrenparty’s en andere acties op het programma.

Vorig jaar kon Movember rekenen op de toewijding en onbaatzuchtigheid van meer dan 1,1 miljoen Mo Bros en Mo Sistas wereldwijd, waaronder wereldsterren als Ricky Gervais, Muse, Snoop Dogg, Hulk Hogan, Stephen Fry, Daniel Craig en Jamie Oliver. In België kwamen 2.300 sympathisanten op voor de snor, waaronder Marouane Fellaini, Christophe Deborsu, Sergio Herman, Koen Wauters, Lieven Scheire, Bert Gabriëls en Bart de Pauw. Samen zamelden alle Mo Bros en Mo Sistas 113,5 miljoen euro in. De redactie van De Zondag doet dit jaar ook haar duit in het besnorde zakje. Op moteam.co/de-zondag kan je de snorgroei van enkele redactieleden op de voet volgen.

(Sebastiaan Bedaux)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s