Pedofielen ontmaskeren niet toegelaten?

Dertien Belgen zullen het journaal van maandag 4 november nooit vergeten.  Ik stel me hun gezicht voor als ze vernemen dat een Nederlandse kinderhulporganisatie door middel van een fictief meisje duizend  pedofielen heeft betrapt. Terre des Hommes deed zich voor als Sweetie, een 10-jarig Filipijns meisje dat gecreëerd werd met behulp van computeranimatie.

Sweetie2
Zeer expliciete verzoeken

“Het computermodel was niet van echt te onderscheiden. Sweetie kon praten en bewegen zonder dat je kon zien dat het om een animatie ging”, licht een woordvoerder van Terre des Hommes toe. “Zodra zij zich in chatrooms ophield en duidelijk maakte dat ze 10 jaar was en van de Filipijnen kwam, vlogen de mannen op haar af. Zij kreeg meteen allerlei zeer expliciete verzoeken. Sommigen vroegen zelfs of ze haar kleine zusje erbij wilde halen.”

Uit 65 landen

In  amper twee  maanden zochten meer dan duizend mannen via allerlei chatrooms en websites contact met haar. De pedofielen tegen wie er bewijslast is dat ze tegen betaling seks wilden met het meisje zijn allemaal op video vastgelegd en geïdentificeerd. Ze komen uit 65 verschillende landen en er zouden ook 13 Belgen bij zijn. De kinderhulporganisatie maakte hun gegevens over aan de politiediensten. Tot daar het goede nieuws. Of de pedofielen zich ook voor hun daden zullen moeten verantwoorden, is helaas hoogst onzeker. Terre des Hommes zou zich immers schuldig gemaakt hebben aan “uitlokking” en dit blijkt niet toegelaten. In dit geval wordt het een makkie voor een gehaaide advocaat om de hele zaak van tafel te vegen en de vrijspraak te eisen.

Dat de politie geen geld mag rondstrooien om na te gaan wie niet meteen naar het politiebureau holt om het terug te bezorgen, is evident. Dit zou inderdaad uitlokking zijn. Maar geen enkele man zal puur toevallig in contact komen met Sweetie en een chat-gesprek aangaan. Hopelijk zegeviert het gezond verstand en ontlopen deze misdadigers hun verdiende straf niet. (Wim Van de Velde)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s