Weg met de (budget)stress tijdens eindejaar!

Hier en daar begint de eindejaarskoorts al toe te slaan. Vragen als ‘Wat gaan we doen?’ en ‘Waar gaan we eten?’ duiken steeds vaker op. Al wordt de gezelligheid soms ook overschaduwd door ‘Wat zegt ons budget?’. Dat heeft supermarktketen Lidl goed begrepen. Met de Delicieux-producten tover je een super eindejaarsmenu op tafel voor een zacht prijsje. Omdat onze redactie altijd wel in is voor een hapje en een feestje, schoven we maar al te graag aan aan de testfeestdis.

redactieLidlVerse producten in een luxueus jasje aan een aangename discountprijs? Bij Lidl kan het. Samen met topchefs Gaétan Colin (Restaurant Jaloa*, D’Oude Pastorie en La Brasserie de Jaloa) en Tim Teck (bekend van Libelle) gingen ze onder het motto ‘Luxe voor iedereen’ op zoek naar een topmenu waar eenvoud centraal staat. Een testpanel? Graag! Deze middag werd dan ook een heuse foodtruck onze parking opgereden en een gezellig feestkader geïnstalleerd. Wij met onze voetjes onder tafel.

foto

Een blik op de menukaart, inclusief glaasje champagne in de hand, zorgde ogenblikkelijk voor een knorrend maagje. Kroket van gevulde brie, witlofsla met noten en scherpe mosterd als voorgerecht. Ierse lendenbiefstuk met ganzenlever, wortelmousse met komijn en sinaasappel, aardappelkoek met gekonfijte sjalotten en ingedikte saus – een hele mondvol, maar da’s de bedoeling – als hoofdgerecht. En om af te sluiten verloren brood van brioche met rozijnen, staafjes mango en vanille-ijs. Voor ons mag het elke dag eindejaar zijn.

Verrassend goedkoop

Het prijskaartje per persoon, vraagt u? Dat werd bij ons ook even gokken. Gemiddeld 17 euro neertellen uit onze journalistenbeurs leek ons meer dan fair. Eén enkeling uit het mondaine Hooglede had zelfs 50 euro over voor het hele menu. Na het horen van 13,65 euro per persoon (incl. glaasje champagne en een aangepast wijntje) logen de reacties van de collega’s er dan ook niet om.

 

“Superlekker diner! Het verloren brood van brioche was de perfecte afsluiter. Lidl saved the best for last!”

LH

“Ik weet waarnaartoe voor de feestdagen”

NND

“Creativiteit in de keuken, heerlijk op het bord”

MAF

“Heerlijk voldaan en geen zin om van tafel te gaan”

TVDB

“De eerste hap in dat kroketje van brie blijft nazinderen… “

MLT

“En dat het lekker was!”

TVR

“Wie nog plaats heeft in de wijnkelder, haal zeker deze Gigondas in huis!”

VDV

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s