KOMEN (vr)ETEN, heerlijk gekruide komedie

Sinds gisteravond loopt in het Antwerpse Fakkelteater een heerlijk gekruide komedie gebaseerd op het tv-programma ‘Komen Eten’. Drie uur lang spelen Jeroen Maes, Danni Heylen, Marc Lauwrys en Leen Dendievel de pannen en potten van het dak. En het publiek – tijdens de première op donderdag vooral BV’s – smulde ervan…

kv1

Het concept van Komen Eten is wel bekend: vier onbekenden gaan bij elkaar tafelen en geven elkaar punten op gastronomie en op sfeer en gezelligheid. Ook in deze culinaire komedie worden vier stereotiepjes – de blonde stoot, de kirrende homo, de vleeseter en de zweverige vegetariër – met elkaar geconfronteerd. Net zoals in het tv-programma zijn de verschillen tussen de kandidaten bijzonder groot. En dat levert vuurwerk op!

De voorstelling begint in de woonkamer van Marie-Christine, die een vegetarisch menu heeft samengesteld. Eén voor één lopen de andere kandidaten (Lucas, Jaco en Romy) binnen en kan het culinaire feest beginnen. Net zoals op televisie worden er tussen iedere maaltijd door interviewtjes met de gasten getoond op een scherm, mét voice-over van de enige echte Iwein Segers!

Als toeschouwer word je geconfronteerd met enkele verbazingwekkende plotwendingen. Twee van de vier kandidaten blijken elkaar wel erg goed te kennen, iemand wordt neergeschoten en op een gegeven moment barsten de gasten in ‘line-dance’ uit. KOMEN (vr)ETEN staat met andere woorden garant voor een avondje smakelijk amusement. Geen moeilijk of hoogwaardig theater, wel eentje dat de lachspieren aan het werk zet.

KOMEN (vr)ETEN wordt nog acht keer in de Rode Zaal van het Fakkelteater gespeeld. Info, tickets en speeldata op www.komenvreten.be.

kv2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s