5 films over JFK

John F. Kennedy werd exact vijftig jaar geleden vermoord in Dallas. Voer voor heel wat complottheorieën wat op zich leidde tot een overkill aan boeken. Wij hebben het meer voor films, daar valt de oogst nogal mee. Onze persoonlijke top 5.

kennedy

1. JFK (1991)

Oliver Stone pakt uit met zijn visie op de aanslag. Een beklijvende, overrompelende film die het moordonderzoek onder de loep neemt. Vanavond te zien op Canvas om 22.10 uur en op Nederland 2 om 23 uur. Zet desnoods je recorder.

jfk

2. Parkland (2013)

Vanaf januari in de zalen, maar wij zagen hem al op het Film Fest Gent. Schitterende film die het verhaal vertelt van de omstaanders, van de mensen die op de dag van de aanslag een bepalende rol hebben gespeeld.

parkland

3. In The Line of Fire (1993)

Eigenlijk totaal geen JFK-film, maar wel een prachtige film met Clint Eastwood in de hoofdrol over een geheim agent die de moord op JFK niet kon voorkomen en daardoor met een joekel van een schuldgevoel rondloopt.

in the line of fire

4. Thirteen Days (2000)

Deze ‘praatfilm’ heeft niets te maken met de moord op JFK, maar alles met de Cubacrisis in 1962. Kennedy doet er alles aan om een nieuwe wereldoorlog af te wenden. Aanleiding zijn de Russische raketten op Cuba die iets te veel richting Amerika gericht staan.

thirteen days

5. The Kennedys (2011)

Een achtdelige miniserie over het leven van de familie Kennedy wat – naar analogie met de Bush-dynastie – nogal een machtige familie (geweest) is in Amerika. Over hoogte- en laagtepunten van de familie. Schitterend historisch document.

Film Set: 'The Kennedys'

(Marijn Follebout/foto grf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s