Wii Party U: het feest kan beginnen

De nieuwste minigame-collectie voor Nintendo’s Wii U is ambitieus: je kan in ‘Wii Party U’ maar liefst 80 minigames ontdekken, verspreid over meerdere modi. Is het ook een feest om te spelen?

large

Origineel is het concept zeker niet. Nintendo maakt al sinds 1998 Mario Party-games, waar dit gewoon een verlengde van is. ‘Tv-party’ is Mario Party met Mii-personages: maximum vier spelers bewegen over een spelbord, en tussenin is het tijd voor een minigame. Deze zijn vooral gemaakt voor de gekende Wii-remote. Je krijgt er eentje bij de game, maar  zorg zeker dat je er genoeg in huis hebt als je met vier wil spelen.

Bij ‘Thuisparty’ gaat de aandacht wat weg van het tv-scherm, en komt de nieuwe Wii U gamepad als nieuwe gast op het feest aan. Eén van de leukere minigames hier is een variant op pictionary. Twee of drie mensen proberen hetzelfde te tekenen, maar één persoon heeft een andere opdracht gekregen. Ieder tekent voor zich, en nadien moet je raden wie de vreemde eend in de bijt was.

In ‘Gamepad Party’ staat de nieuwe controller letterlijk centraal: je gaat elk aan één kant van de controller zitten, en bestuurt de minigame elk met één analoge stick en een knop. Zo kan je tegen elkaar tafelvoetballen of air hockey spelen.  Hier vind je allemaal variaties op gekende spellen terug, maar het zorgt toch voor afwisseling met de andere modes.

20131025092950-93202_mg_screentv_2012_82

Het valt wel op dat de oude vertrouwde Wii remote nog altijd voor de meeste minigames wordt gebruikt, en de nieuwe gamepad slechts de rol van ‘special guest’ heeft. Ofwel zag Nintendo niet genoeg manieren om de Wii U-pad te implementeren, ofwel is het duidelijk dat de klassieke controller nog altijd superieur is voor deze feestgames.

‘Wii Party U’ mag dan niet bijster origineel zijn, het opzet werkt nog altijd. Veel minigames recycleren een oud idee, maar met het juiste gezelschap mag dat de pret niet drukken.  Nu de feestdagen eraan komen, is dit ideaal als ambiancemaker met vrienden, familie of het hele gezin. (Bram Ryckaert)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s