Cool rocking broekvent

Bugg2

 

Terwijl Queens of the Stone Age het Sportpaleis lieten vollopen, deed Jake Bugg gisteren hetzelfde met het Koninklijk Circus. Met concerten op een maandagavond hebben de Belgische muziekliefhebbers duidelijk geen probleem. De 19-jarige Brit kwam zijn nieuwe cd Shangri La voorstellen waarvan we nog geen enkel nummer kenden, maar zijn eerste worp was straf genoeg om te investeren in twee concerttickets.

Hij is maar één dag ouder dan Justin Bieber, maar gelukkig bestaat het publiek van Jake Edward Kennedy – Bugg is zijn artiestennaam – niet uit gillende tienermeisjes. Het Koninklijk Circus bevat een mooie mix van leeftijden en geslachten. Duidelijk allemaal muziekliefhebbers met een goede smaak! 🙂 En dat de muziek centraal staat bij Bugg, wordt meteen duidelijk. Geen spektakel, geen speciale effecten en zijn band bestaat uit slechts drie personen: de zanger heeft enkel een bassist en een drummer nodig. De gitaarpartijen neemt hij zelf voor zijn rekening.

Hij gaat als een sneltrein van start en overtuigt meteen met sterke versies van onder meer 2 Fingers, Taste It en Seen it All. De sixties-achtige songs met hoog meezinggehalte worden afgewisseld met tragere nummers die je niet meteen van een tiener uit Nottingham zou verwachten. Simple as This doet denken aan de Everly Brothers en met Country Song scoort hij ongetwijfeld in Nashville. De debuut-cd wordt bijna helemaal gespeeld  maar er is ook plaats voor nieuw werk dat duidelijk steviger klinkt. Messcherpe solo’s worden zonder verpinken de zaal in geslingerd.

Neil Young

Dat hij ook de klassiekers kent, blijkt uit de keuze voor de enige cover van de avond: ‘Hey, Hey, My, My’ van Neil Young, dat hij zijn favoriet nummer aller tijden noemt en gelukkig ook met respect behandelt. Afsluiten gebeurt met een stomende versie van Lightning Bolt. Nu alleen nog wat werken aan de bindteksten – die bleven beperkt tot ‘this is an old song’ (dit wil zeggen : uit 2012!) en ‘this is a new song’ en dan  is het helemaal in orde! (Wim Van de Velde)

Een gedachte over “Cool rocking broekvent

  1. Zag Jake Bugg al twee keer live aan het werk en ook ik ben overtuigd van ’t feit dat het een grote mijnheer is. Ik heb nog steeds spijt van ’t feit dat ik niet ben binnengeraakt in de Video in Gent waar hij vorig jaar nog heeeeeeeeel diep ‘underground’ was 🙂 Toen al was duidelijk dat België overtuigd was. Wat blijven wij Belgen toch een verdomd goede muzieksmaak hebben. Ik zag Bugg ook in Duitsland tijdens Rock am Ring waar hij tegenover Papa Roach stond geprogrammeerd. 50.000 zotten bij die vergane glorie, 29.000 nog in hun tent op de camping en slechts een Duitser of 1000 bij Jake Bugg. De afwezigen hadden toen ongelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s