Liefde, seks en drank met Mayer Hawthorne

Bij de meesten doet de naam Mayer Hawthorne waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar ondergetekende is al jarenlang fan van deze singer-songwriter uit Michigan. Gisteren stond de man, begeleid door zijn ultrastrakke band ‘The County’, in de Brusselse Ancienne Belgique.

MH

Mayer Hawthorne eindigde gisteren zijn Europese tournee in ons land. Zijn gekke lyrics, diverse stemgeluiden en  fantastische band (vooral de keyboardspeler was geniaal) toverden een grijze dinsdagavond om in een avond vol liefde, funk en soul. Het publiek, jong en oud, kon die liefdescocktail van Mayer wel smaken. De zanger beschikt over het talent om tal van nummers te brengen die dagen in mijn hoofd blijven hangen. De diversiteit van zijn componerend talent in combinatie met zijn geweldige stem zorgden gisterenavond voor een complete belevenis.

Wil je weten waarvoor Mayer Hawthorne staat? Denk dan aan een mix van James Brown, Aloe Blacc, Jamie Lidell en Earth, Wind & Fire. De man was, volgens mij, liever als zwarte geboren, want samen met zijn band schudt hij zoveel dansbare beats uit zijn dijen, zelfs jouw bomma met haar valse heup zou beginnen shaken. Tijdens het nummer ‘Henny & Gingerale’ trakteerde hij zelfs mensen uit het publiek op het gelijknamige drankje. Als je naar zijn setlist kijkt, dan merk je dat hij veel nummers brengt uit zijn laatste werk. Iets wat hem ook veel beter ligt. Wie kwam voor nummers als ‘Just Ain’t Gonna Work Out’ was eraan voor de moeite. Hij bekoorde het publiek liever met ‘Back Seat Lover’ en ‘The Stars are Ours’, van die momenten waarop je jouw heupwiegende vriendin stevig vast wil nemen (dat deden we dan maar ook)…

Als we dan toch 1 opmerking mogen maken over het optreden… Mayer Hawthorne speelde een strakke set vol soul, liefde en funk, maar van bisnummers had de man nog niet gehoord. Het publiek bleef staan, maar hij kwam niet meer terug. Wij hadden toch nog onderstaand nummer graag gehoord om mee te eindigen… Niettemin! Bedankt Mayer om onze grijze dinsdagavond te kleuren 🙂 (Dries De Bree)

Een gedachte over “Liefde, seks en drank met Mayer Hawthorne

  1. Pingback: De instagramweek van (DDB) | De Zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s