Playstation 4: ‘4 the players’

PS4a

In de nacht van donderdag op vrijdag is het zover! De Playstation 4, de nieuwste gameconsole van Sony, ligt dan in onze winkelrekken. Een moment waar de hele gamewereld al maanden halsstarrig naar uitkijkt. We gingen vandaag langs bij Sony om de PS4 van naderbij te bekijken.

Het motto van de PS4 luidt: ‘4 the players’. De makers hebben een poging ondernomen om de grootste ergernissen die er rond de Playstation 3 waren, weg te werken. Wanneer je vroeger zin had om bijvoorbeeld samen met wat vrienden Fifa 13 te spelen, dan kon het zijn dat er eerst nog een update van pakweg een half uur naar je hoofd werd gegooid, voor je echt kon beginnen te gamen. Ook het instellen van een eigen profiel op de PS3-console was een tijdrovende gebeurtenis. In de gamewereld moet het vooruitgaan, en dat is iets waar ze bij het maken van de PS4 echt rekening mee hebben gehouden.

PS4b

Share Share Share

De PS4-console is niet enkel meer gamen, het is zo veel meer! Het is een next generation entertainmentsysteem dat ijzersterke gameplay combineert met krachtige graphics en snelheid. Ook de sociale mogelijkheden zijn weer wat uitgebreid. Je kunt het vergelijken met een Facebook-tijdlijn. Zo kan je de behaalde resultaten van je vrienden zien in de vorm van trophies, maar je kunt ook filmpjes, screenshots en posts zien die vrienden hebben geplaatst, naast die van jezelf uiteraard. Ook kan je je account koppelen aan je Facebook- of Twitteraccount. Met de functie Party Chat, iets dat al eerder beschikbaar was voor de PS Vita, kan je communiceren met je vrienden.
Maar de grootste innovatie vind ik persoonlijk de Share-knop op de controller. Zo kan je filmpjes of screenshots toevoegen via deze nieuwe functionaliteit. Stel je voor: je bent Fifa 14 aan het spelen met België tegen Nederland en je begaat een geweldige blunder met Vincent Kompany. Leuk toch om dit grappig moment te delen met je vrienden door op de Share-knop te klikken. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Plus

Ook de services van de PS3, zoals PSN en PlaystationPlus (abonneeservice die leden toegang verschaft tot exclusieve content en functies) worden gewoon doorgetrokken en verder uitgebreid. Zo heb je PlaystationPlus nu nodig om online te kunnen spelen op de PS4. Je betaalt een klein bedrag per jaar, maar wordt wel verwend met tal van gratis games en updates. De eerste maanden is het zelfs volledig gratis.

PS4c

Familie of Thuis

Nog niet genoeg nieuwigheden? De User Interface is ook te besturen via je stem. Zo kun je bijvoorbeeld games starten en nog een aantal zaken. Nog meer? Met Remote Play is het mogelijk om met je PS Vita door het huis te wandelen, terwijl je PS4-games speelt. Vooral handig als de PS4 in de huiskamer staat en jij graag op de PS4 wilt spelen, maar je partner of de rest van het huis liever naar Familie of Thuis zit te kijken 🙂 Daarnaast kan je ook je iPhone, iPad of Android-machine gebruiken als tweede scherm. Daarnaast is er ook nog een uitgebreid luik aan entertainmentapps om films te bekijken, muziek te beluisteren of je foto’s te showen.

Heerlijk in de handen

Ondergetekende nam zelf een controller in zijn handen en speelde onder andere NBA 2K14. Ik kon er niets slechts over zeggen. De graphics zagen er levensecht uit, de snelheid was perfect en de nieuwe controller voelde heerlijk aan in de handen. Ook het schermpje op de controller, waar je soms over moet wrijven, zorgde voor een toegevoegde waarde. Voorlopig dus enkel positiviteit rond deze console. Ook de prijs is een groot pluspunt: voor €400 haal je een PS4 in huis. Met een iets mindere WIFI-verbinding zal deze PS4 misschien wel wat minder gebruiksvriendelijk worden. Afwachten dus! (Dries De Bree)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s