The Hunger Games: Catching Fire

hunger_games

Het eerste deel van The Hunger Games bracht wereldwijd bijna 700 miljoen dollar op. Opvolger ‘Catching Fire’ lijkt nu al op weg om dat succes te overtreffen. Temeer omdat de film geen voorspelbaar doorslagje is geworden.

Sinds hun onverwachte gezamenlijke zege in de Hunger Games genieten Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en Peeta Mellark (Josh Hutcherson) een sterrenstatus. De overwinning in de realityshow, waarbij 24 tieners elkaar op leven en dood bekampen in een futuristische arena, smaakt echter bitter. Tegelijkertijd is Katniss
in de districten een symbool voor hoop geworden tegen het onderdrukkend regime.
Dat zint president Snow (Donald Sutherland) allerminst. Daarom laat hij in de 75ste Hunger Games winnaars van de vorige edities het tegen elkaar opnemen. Katniss en Peeta moeten dus noodgedwongen opnieuw vervaarlijke tegenstanders trotseren. Maar er duiken ook bondgenoten op. ‘Catching Fire’ is stuk een grimmiger en somberder dan zijn voorganger. Bij momenten schetst de film een venijnig portret van een totalitair regime of zet hij op treffende wijze de entertainmentindustrie flink een neus. Het blijft echter bij plaagstoten. Regisseur Frances Lawrence (geen familie van Jennifer) tackelt behoorlijk het onvermijdelijke déjà-vu effect dankzij uitgepuurd camerawerk en knappe special effects. De evenwichtige mix van actie en romantiek zal dan weer bij adolescenten in de smaak vallen. Net als Jennifer Lawrence, die met haar empathische vertolking een breekbare heldin neerzet. De cliffhanger luidt deel drie en vier in. (Henk Malyster)

The Hunger Games: Catching Fire is nu te zien in de bioscoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s