Wij hopen op Algerije, Costa Rica en Bosnië!

Loting2

Morgen is het zover. Om 17 uur wordt in Costa do Sauipe de loting voor het Wereldkampioenschap Voetbal voltrokken door grootheden als Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro, Lothar Matthäus en Mario Kempes.

Het eindtornooi gaat op 12 juni van start in São Paulo, waar gastland Brazilië in het openingsduel aantreedt. Dat de tegenstander niet België wordt, is nu al duidelijk want de Rode Duivels zitten samen met het gastland in de eerste pot.

Zo ziet de situatie er uit:

POT 1

Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Uruguay en Zwitserland + gastland Brazilië

POT 2

De vijf Afrikaanse landen (Ivoorkust, Ghana, Algerije, Nigeria en Kameroen)  en twee landen uit Zuid-Amerika (Chili en Ecuador).

POT 3

Vier teams uit Noord-Amerika (VS, Mexico, Costa Rica en Honduras) + vier landen uit Azië (Japan, Iran, Zuid-Korea en Australië).

POT4

De negen overgebleven Europese deelnemers (Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Frankrijk en Rusland). Van deze pot zal één land door middel van loting worden overgeheveld naar pot 2. Dit land wordt dan gekoppeld aan één van de Zuid-Amerikaanse landen uit pot 1, zodat er geen drie Europese landen of twee Zuid-Amerikaanse landen in één groep terecht komen.

 

Horrorgroep mogelijk

Behalve het gastland ontlopen we dus ook andere toplanden als Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, Uruguay en Zwitserland. Maar dit betekent uiteraard niet dat de eerste ronde een makkie wordt. Als de lottrekking tegenvalt, moeten we het opnemen tegen Ivoorkust, Japan en Italië.  Ook een groep met Nigeria, Mexico en Nederland zou allesbehalve een lachertje zijn. Neen, geef ons maar Algerije, Costa Rica en Bosnië-Herzegovina! Met Ghana, Iran en Griekenland kunnen we ook best leven. Duimen maar morgen! (Wim Van de Velde)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s