Ruytinx verdiende een oorveeg

BELGIUM SOCCER JPL DAY 18 OH LEUVEN VS STANDARD

Twee weken voor kerstavond was vrede ver te zoeken zondag op het veld van OH Leuven. De wedstrijd stond bol van de overtredingen, met als dieptepunt de aanslag van Bjorn Ruytinx op Mehdi Carcela. Toen de OHL-aanvaller zich daarna glimlachend kwam vergewissen van de aangerichte schade (geen breuk maar een scheur in de ligamenten, zo bleek achteraf) sprong de Marokkaan recht en sloeg hem hard in het gezicht. Scheidsrechter Tim Pots stuurde Carcela meteen van het veld. Een terechte beslissing uiteraard, maar dat hij Ruytinx slechts geel gaf, was onbegrijpelijk. En dubbel pijnlijk, want omdat hij tijdens de match al geel kreeg, wordt het moeilijk voor de Voetbalbond om Ruytinx achteraf nog te bestraffen.

Bondsprocureur Marc Rubens kondigde wel aan dat er nog een mogelijkheid is op basis van ‘laakbare feiten’ (het uitdagend gedrag na de overtreding). “Op basis van tv-beelden kunnen we alsnog naar de Geschillencommissie stappen. Maar de beslissing van Pots herbekijken, doen we niet. Anders krijgen we nog een match achter de groene tafel. We gaan niet alles overboord gooien om Ruytinx alsnog te vervolgen. Regels zijn regels.”

Het ziet er dus naar uit dat Ruytinx er goedkoop vanaf zal komen. Wat ons betreft, verdient hij een even zware straf als Carcela. En die oorveeg hoorde niet thuis op een voetbalveld, maar was dubbel en dik verdiend.  (Wim Van de Velde/foto’s belga)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s