Buitenlanders, blijf weg uit België!

Romeos

Ook gelezen dat heel wat landen hun inwoners waarschuwen voor een bezoek aan België? Volgens de Amerikanen staan er dieven op elke hoek van de straat en ben je ook op de trein allesbehalve veilig. De Zwitsers  waarschuwen voor wilde dieren op de weg en de Japanners raden hun landgenoten af leidingwater te drinken. De Britten weten dat je in heel ons land risico loopt op terroristische aanslagen, volgens de Canadezen neem je wegens overstromingsgevaar best een reddingsboei mee naar België, de Nieuw-Zeelanders zeggen dat je moet uitkijken voor agressieve demonstraties en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Klopt uiteraard allemaal. Je zal als Japanner uit de omgeving van Fukushima maar Belgisch leidingwater moeten drinken. En ik kan me voorstellen dat een New Yorker of een inwoner van ‘Killadelphia’ de schrik van zijn leven zal hebben in de gevaarlijke stad Brugge. En Zwitsers die hier een  egel over de weg zien rennen, lopen ongetwijfeld een trauma op.

Oordopjes noodzakelijk

Vreemd is wel dat de buitenlanders hun landgenoten niet waarschuwen voor de grootste gevaren in ons land. In elke zichzelf respecterende reisgids zou moeten staan dat oordopjes in Vlaanderen een absolute must zijn wegens bijna niet te vermijden risico’s als daar zijn De Romeo’s, Christoff & Lindsay,  Nicole & Hugo, Will Tura, Luc Steeno, Liliane St-Pierre, Frank Galan, Yves Seghers, Margriet Hermans, Laura Lynn, Bart Kaëll en vele, vele andere Jo Vally’s… (Wim Van de Velde)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s