Onze ZAPPER keek naar Wauters vs. Waes: “Afzien kan zo mooi zijn!”

Eindelijk! Gisterenavond kregen we eindelijk de eerste aflevering van Wauters vs. Waes voorgeschoteld. Van VTM tegen Eén. Het startschot van deze unieke samenwerking tussen twee ‘rivaliserende’ Vlaamse zenders werd al in april van vorig jaar gegeven, toen VTM-coryfee Koen Wauters zijn Eén-concurrent uit de sauna zweette. Gisteren nam Tom Waes revanche, op een oude fiets in een bezweet plunje uit 1891.

R2014_A0001_112324

Helemaal klaar voor de strijd! “Die Wauters ziet er zo verdomd fris uit,” zal Waes nog meermaals foeteren.

“Niemand kan zo mooi afzien als Tom Waes”, zo postte één van mijn Facebookvrienden kort na de uitzending. Ze had gelijk! Na een haast onmenselijke fietstocht van 600 kilometer tussen Bordeaux en Parijs kwam Tom twee uur en één minuut eerder aan op de Champs-Elysées dan zijn tegenstander. Totaal uitgeput, maar nog steeds in staat om breedgesmoeld te grijnzen om zijn overwinning. Koen, die al zingend (Joe Dassin, of wat dacht u?) de meet haalde, nam zijn verlies sportief op. Hoewel we vermoeden dat hij vanbinnen kookte van ongenoegen.

R2014_A0001_112326

Powernap in een telefooncel. Toptelevisie!

Want, dames en heren, het mooiste aan Wauters vs. Waes is ongetwijfeld de competitiedrift van de twee heren. Hun drang om te winnen (of hun angst om te verliezen) en hun bekwaamheid om daarvoor over lijken te gaan (in dit geval hun eigen lijk) spat werkelijk van het scherm. In het interview met Tom en Koen in De Zondag van afgelopen zondag zei één van de twee al het volgende: “Wij zijn allebei zo competitief en strijdvaardig dat we eigenlijk tegen onszelf beschermd moeten worden.” Luister niet naar hen, beste productiehuismedewerkers, ze weten niet wat ze zeggen! Laat ze elkaar maar vermorzelen, laat ze elkaar maar oppeuzelen!

Wauters vs. Waes is echter niet enkel een testosteronwedloop tussen twee oermannen. Er was in de eerste aflevering ook plaats voor een streepje humor. Zeker wanneer er iets misliep bij Tom en hij al vloekend en tierend zijn fout recht moest zetten (denk bijvoorbeeld aan het verlies van zijn drinkbus, aan het ontploffen van zijn fietslamp of aan het uitvallen van zijn gps), krulden mijn mondhoeken. Het is eveneens hilarisch om te zien hoe Tom Koen telkens een hak probeert te zetten (denk aan het suikerwater bij de plaatselijke boulanger of aan de nachtwaker in het hotel). Nog zo’n humoristisch hoogtepunt: Koen die de intro van Peppi en Kokki zingt, terwijl Tom in een telefooncel de slaap probeert te vatten. Een nieuw komisch duo in de maak!

Ik heb alleszins van die eerste aflevering genoten. Koen Wauters en Tom Waes, de Vlaamse en hedendaagse Peppi en Kokki, die elkaar tien weken lang bekampen met alles wat ze in hun lijf en hersenpan hebben. Ik kijk alvast uit naar het vervolg!

(Sebastiaan Bedaux)

R2014_A0001_112325

De heren horen wat hun eerste uitdaging is en beseffen meteen de impact op hun lijf en leden.

R2014_A0001_112328

Grimmige blikken, gefoeter, … Wauters en Waes moesten heel diep gaan.

R2014_A0001_112329

Wauters 0 – Waes 1.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s