Een grote muis gebaard

Het was afgelopen weekend in de Belgische voetbalcompetitie uitkijken naar de topper Anderlecht – Club Brugge. In een teleurstellende topper haalde Anderlecht het met 2-0 van Club Brugge. Aangezien het weinig aantal kansen, het aantal slechte passes en de zwakke prestatie van sommige spelers was een 0-0 meer logische uitslag geweest. De topper baarde een grote muis…

anderlecht

Mitrovic scoorde het eerste doelpunt in de teleurstellende topper.

Aan beide doelpunten van Anderlecht hing een vies buitenspelgeurtje, maar dat belet me niet om te zeggen dat enkele pijnpunten van Club Brugge nog maar eens aangetoond werden. De ploeg is gewoon te afhankelijk van de individuele acties van Maxime Lestienne. En laat het nu net die speler zijn die al weken op zoek is naar zijn beste vorm. Van spelers als Vazquez, Odjidja en Refaelov mag, wat zeg ik, moet er gewoon meer verwacht worden. Je gaat me niet vertellen dat er in de Brugse jeugdrangen geen spelers rondlopen die niet kunnen wat een Jorgensen, Adu en Fatai kunnen. Dit weekend raakte ook bekend dat de Chileense Ibrahimovic: Nicolas Castillo op weg is naar Brugge. Als de 20-jarige jongeman de kwaliteiten heeft van pakweg Carlos Bacca, dan zou ik zeggen: welkom! Als het een Scepovic-, Vidra- of Fatai-kloon is, dan stel ik voor om hem op het eerste vliegtuig terug te sturen naar Chili. Afwachten dus!

michel

Michel Preud’homme moest de topper geschorst volgen in de tribune.

Waar ik me vooral aan stoorde is het feit dat Michel Preud’homme de topper geschorst moest volgen vanuit de tribune. Vierde scheidsrechters zijn meer en meer als echte leerkrachten bezig met het controleren of de trainer niet met zijn voet over de toegelaten lijnen stapt, dan met wat ze echt moeten doen: kijken wat er op het veld gebeurt en de hoofdscheidsrechter met raad en daad bijstaan.

Anderlecht wordt nu alleen tweede in het klassement op 7 punten van leider Standard, dat het haalde met een droge 0-1 op het veld van Lokeren. Sterke zet van Van den Brom om te kiezen voor de jonge Najar centraal op het middenveld. De Hondurees was veruit de beste man op het veld. Maar ook bij Anderlecht is er nog werk aan de winkel, willen ze kampioen worden. Standard walst ondertussen onverstoord verder met echt geen goed voetbal. Lokeren was de betere ploeg, maar miste de koelbloedigheid voor doel. Slecht spelen en winnen: zo word je kampioen.

Naweeën

Racing Genk blijft ondertussen in de hoek waar de klappen vallen. Na het verlies tegen AA Gent blijven de Limburgers achter met een 3 op 27. Trainer Mario Been is een sympathieke man en met zijn eerlijke ongezouten meningen een echte meerwaarde voor onze competitie, maar ook zijn krediet raakt stilaan op. Afwachten dus wat er de komende dagen gaat gebeuren in Genk…

Onderin deed OH Leuven een gouden zaak, het won thuis verdiend tegen Zulte Waregem. Aan de Gaverbeek hadden ze afgelopen weekend duidelijk nog wat naweeën van de Hazardsoap. Het is wel duidelijk dat het voor de titel zal gaan tussen Standard, Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem. Met die onvoorspelbare play-offs voor de boeg wordt het voor alle ploegen op zoek gaan om te pieken naar de beste vorm, zo weinig mogelijk schorsingen en blessures krijgen en de achterstand op Standard proberen te beperken.

Held Courtois

Thibaut Courtois heeft zich nog eens kunnen onderscheiden in de Primera Division. Op bezoek bij Rayo Vallecano stopte hij na 11 minuten knap de onderstaande penalty en daarmee zorgt hij eigenhandig voor de leidersplaats.

Topkeepers pakken punten voor hun team en dat is wat Courtois op dit moment doet. Op bezoek bij Rayo Vallecano zette Villa de Madrilenen al snel op 0-1, maar na 11 minuten kregen Courtois en co een penalty tegen. Normaal gezien had dat de gelijkmaker moeten opleveren, maar dat was buiten Courtois gerekend die de bal knap uit de hoek ranselde. En dit, dames en heren, is hoe je een penalty pakt. Deze vorm nog vasthouden tot midden juli, Thibaut!

Roemloos onderuit

Kevin De Bruyne mocht meteen als titularis beginnen bij Wolfsburg, onze andere landgenoten Junior Malanda en Sebastien Pocognoli kwamen niet van de bank. De Bruyne speelde een verdienstelijke partij, maar ging toch roemloos onderuit.  Geef hem nog een drietal weken en hij is weer volledig de oude, let op mijn woorden! (DDB)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s