DVD: Witte Huis alweer onder vuur

In tijden van crisis waar je als werkzoekende duizenden tips en tricks om de oren geslingerd krijgt om toch maar die ene droomjob binnen te rijven, toont Channing Tatum in ‘White House Down’ dat je gewoon moet tonen dat je ‘the right man on the right place’ bent. white house Down_BXS00565_2D

Politieagent John Cale greep zopas naast een job bij de geheime dienst. Nét op dat moment neemt een bende paramilitairen met de vingers in de neus het Witte Huis in, waarop Tatum anderhalf uur een kogelregen mag ontwijken om de president (gespeeld door Jamie Foxx) te beschermen. Alle gelijkenissen met andere scripts à la ‘Olympus Has Fallen’ berusten op louter toeval. Daar was het hollywoodbink Gerard Butler die het in het Witte Huis tegen Koreanen opnam. Ja, die beveiliging is ook niet meer wat het geweest is. Anderzijds, wat ben je met helden als er nooit iets fout loopt? Laat de popcorn dus maar ploffen. Het duo Tatum-Foxx zorgt voor de nodige humor in de rollercoaster aan actiescènes. De ingrediënten die regisseur Roland Emmerich al in 1996 in zijn potje roerde bij het inblikken van Independence Day. Wat een heroïsch jaar! Fredje Raketje verpulverde op de Olympische Spelen in Atlanta het wereldrecord 100 meter schoolslag.

Corruptie in de buik van Afrika
PACKSHOT_THE_AMBASSADOR

De Deense journalist Mads Brügger waagt zich in deze documentaire in de onderbuik van centraal Afrika. Zijn doel: als Liberiaans diplomaat een handeltje in bloeddiamanten opzetten. Een fraai staaltje onderzoekjournalistiek die je van de ene verbazing in de andere doet vallen. ‘The Ambassador’ krijgt zowat alles gedaan van de lokale machthebbers, zolang hij maar de nodige ‘geluksenveloppes’ vol cash bij de hand heeft. Brügger vindt in zijn (bekroonde) documentaire de juiste toon die zowel een lach als controverse uitlokt.

Tweede kans voor de Hollywoodveteranen

red2

Frank Moses (Bruce Willis) brengt zijn team van voormalige CIA-agenten in deze sequel samen om een vermiste kernbom uit te schakelen. Ze moeten alleen eerst de man die het wapen heeft ontworpen (Anthony Hopkins) bevrijden uit een zwaarbeveiligde psychiatrische inrichting. Dames en heren: RED 2! Hollywoodveteranen -het pensioen lonkt- Bruce Willis, John Malkovich en Helen Mirren rakelen hun spionnenleven-tje nog eens op en overgieten het niemendalletje met veel actie en grappige one-liners. (mlt)

“Ik heb serieus diep moeten graven”

Dwayne Johnson speelt in ‘Pain&Gain’ voor eens niét de actieheld

There are no shortcuts to the American Dream. Dat is de les die een stelletje bodybuilders leren in de tragikomische Hollywoodprent ‘Pain & Gain’ van Michael Bay, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Naast Mark Wahlberg is ook spierbundel Dwayne Johnson van de partij. Hij kruipt in de huid van Paul Doyle, een ietwat klungelige ex-gevangene die niet op een lijntje cocaïne meer of minder kijkt en mag aanpappen met de ravissante Bar Paly (foto onderaan).

pain-gain-dvd-2d
Pain & Gain vertelt het verhaal van enkele bodybuilders uit Miami die in de gym waar ze werken en trainen een rijke klant gijzelen om zijn geld af te troggelen. Helaas zijn ze niet al te professioneel als het op misdaad aankomt en lopen ze al snel tegen de lamp.

Meneer Johnson, in ‘Pain & Gain‘ speel je een spierbundel die serieus in de knoop ligt met zichzelf. Was het een verademing om eens niét de actieheld uit te hangen?

Dwayne Johnson: Absoluut. Deze kerel zit zo complex ineen en worstelt enorm met interne conflicten. Het was een hele uitdaging om deze rol te spelen, ik heb serieus diep moeten graven om het personage neer te zetten.

Heb je je speciaal voorbereid voor deze film?

Ik had zopas GI Joe opgenomen. Doyle is een stevige kerel dus heb ik mijn dieet moeten aanpassen. En ik ben met zwaardere gewichten gaan oefenen. Doyle komt namelijk pas uit de gevangenis. Die bajesklanten heffen dag in dag uit zware gewichten.

De film heet ‘Pain & Gain’. Wat betekent pijn voor jou?

Bij alles wat je wil bereiken, zal je pijn lijden. Zo zit het leven nu eenmaal in elkaar. Ongeacht het niveau dat je ambieert. Maar als je het ervoor over hebt, moet je er voor gaan.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Had je er al over gehoord?

Ja hoor, ik woonde in Miami wanneer dit allemaal plaatsvond. Ik kende zelfs gasten die op dat moment in de Sun Gym werkten. Toen de zaak losbarstte, sprak heel de stad erover. Dus ja, ik was nogal enthousiast dat ik mocht meewerken aan deze film.

De stad Miami speelt een belangrijke rol in de film. Was dat bewust?

O ja, het is een liefdesbrief aan Miami. Het is een heel bruisende stad. Ik won er ooit het nationaal kampioenschap met de Hurricanes (footballteam van de Universiteit van Miami, nvdr).

Hoe was het om met Mark Wahlberg te werken? Jullie brengen nogal wat films uit de jongste tijd. Speelt die competitie ook op de set?

Mark is een fantastische kerel. Het is een harde werker en daar hou ik wel van. En ja, ik hoop natuurlijk dat mijn films het beter doen dan die van Wahlberg, maar dat is niet meer dan een gezonde competitie.

Jullie spelen een stelletje amateuristische gangsters zonder scrupules en toch voel je ergens sympathie voor het bonte allegaartje.

Dat was ook de bedoeling. We wanted to make them likeable. We willen de kijker meenemen op hun avontuur. Het verhaal is zo absurd en gek, je kan bijna niet anders dan gefascineerd zijn door deze gasten.

Dit is ook de verdienste van regisseur Michael Bay?

Absoluut. Hij is enorm gefocust op de set, heel gedreven. En hij weet waarmee hij bezig is. Hij denkt vooruit en slaagt erin om de beste prestatie uit je lijf te halen.

Pain & Gain is nu uit op dvd en blu-ray

PAIN AND GAIN

PAIN AND GAIN
.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s