Duupje (van de week)

Elke week voeren we een M/V op die kan doorgaan voor Duupje van de Week.

Kanshebbers:

  • De Libanese scheidsrechter Ali Sabbagh is levenslang geschorst van het voetbalveld. Aanleiding is dat hij op het punt stond een wedstrijd te vervalsen in ruil voor seksuele gunsten. De gokmaffia bood de man ‘gratis meisjes’ aan opdat hij in het voordeel van de thuisploeg zou fluiten. Het bedrog kwam tijdig uit en Sabbagh kon meteen fluiten achter zijn ‘gratis meisjes’.Ali-Sabbagh
  • Wie kan het hen verwijten, de mens leeft op seksuele driften. Maar de top van het Amerikaans leger beschikt toch over zeer veel potentie als we alle schandalen mogen geloven die over hen worden geschreven. We maken hen geen ‘Duupje’, maar het is de ideale aanleiding om onderstaand hilarisch filmpje te tonen met levensechte bloopers van agenten en militairen wereldwijd.

  • Het sigarettenmerk Marlboro maakte jarenlang promotie voor het ruwe buitenleven van de cowboys. Nu blijkt dat de een na de andere posterboy uit die tijd aan het sneuvelen is…tengevolge van het roken. Onlangs stierf ook Eric Lawson, misschien wel de bekendste Marlboro Man, aan een longaandoening door het roken. Tjah!

Eric-Lawson

President Museveni van Oeganda krijgt de Duup van de week toegespeeld. Homo’s in Oeganda hebben het niet gemakkelijk. Gisteren nog werd een Belg in de Oegandese hoofdstad Kampala opgepakt op verdenking van – hou je vast – homoseksualiteit. De aanklacht luidt “seksuele handelingen die strijdig zijn met de wetten van de natuur”. Museveni verklaarde onlangs dat hij het verbod op homoseksualiteit in zijn land niet wil opheffen tot hij “bewijs ziet dat homoseksualiteit een keuze is en niet aangeboren.” Zie hieronder hoe ze in Oeganda te keer gaan tegen homoseksualiteit.

We hopen dat de Belg die gisteren werd opgepakt snel vrijkomt. Volgens Buitenlandse Zaken doet de Belgische ambassade zijn uiterste best de zaak van de man te bepleiten.

Update: de man en zijn vriend werden ondertussen op borg vrijgelaten. Maandag 5 februari komt hun zaak voor.

(marijn follebout/foto grf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s