De 10 meest gehate steden ter wereld

De reiswebsite A Luxury Travel Blog lijstte de 10 meest gehate steden ter wereld op. Ze baseerden zich hiervoor op talloze reiservaringen van travelbloggers.

1. Parijs (Frankrijk)

Parijs

De Franse hoofdstad voert de lijst aan. Boosdoeners zijn de dure prijzen voor eten en drinken in de lichtstad, de ellenlange wachtrijen in musea, hondenpoep op straat en onvriendelijke obers. En wij die dachten dat Parijs de hoofdstad van de romantiek was.

2. Tijuana (Mexico)

Tijuana

Ook voor Tijuana zijn toeristen niet mals. De Mexicaanse grensstad wordt al een tijdje overspoeld door een druggerelateerde criminaliteitsgolf. De recessie sloeg er trouwens keihard toe. Vanwege de daarmee gepaard gaande armoede is Tijuana een broeihaard geworden voor tal van ziektes.

3. Belize City (Belize)

Belize City

Ook Belize City raakt steeds meer in de greep van criminaliteit, waardoor toeristen zich niet langer veilig voelen en de stad links laten liggen. Het centrum ziet er trouwens verwaarloosd uit.

4. New Delhi (India)

New Delhi

Reisbloggers lopen niet hoog op met het Indiase New Delhi. Zelfs doorwinterde avonturiers voelen zich hier niet veilig. De kans om afgezet te worden is redelijk groot, en dat gevaar loop je zelfs al op de luchthaven.

5. Los Angeles (Verenigde Staten)

LA

Ook LA – de thuishaven van Hollywood – ontsnapt niet aan de toorn van reizigers. De stad bulkt van de toeristenvallen, om van de smog, de ellenlange files, het altijd aanwezige straatlawaai en rassenrellen nog maar te zwijgen.

6. Timboektu (Mali)

Timboektu

Reizen naar Timboektu was vroeger nog de droom voor tal van avonturiers. Het had iets romantisch om dwars door de woestijn finaal deze stad te aanschouwen. Vandaag heeft de stad z’n oude glorie verloren. Redenen zijn onder andere het verzengende klimaat en het woestijnzand dat de stad dreigt te verzwelgen.

7. Melbourne – Sydney (Australië)

Sydney

Dat Melbourne en Sydney in deze lijst voorkomen doet je allicht wat vreemd opkijken. Terecht, want het zijn niet de toeristen die deze steden mijden, maar wel de inwoners zelf. Tussen beide steden heerst er al een lange rivaliteit, die in totaal zo’n 150 jaar teruggaat.

8. Lima (Peru)

Plaza de armas at Lima, Peru

Ook Lima heeft z’n imago als toeristenval niet mee. Het staat bekend als een saaie stad waar nooit iets te beleven valt. Zelfs de eigen inwoners lopen er niet te hoog mee op.

9. Caïro (Egypte)

Cairo

Ook de Egyptische hoofdstad Caïro ontbreekt niet op de lijst. Daar zit de politieke onrust voor veel tussen, maar ook de slechte luchtkwaliteit en de immense verkeerschaos spelen een niet te onderschatten rol.

10. Jakarta (Indonesië)

Jakarta

Indonesië is erg populair bij reizigers. Denk maar aan bestemmingen als Bali, Sumatra of Yogyakarta. Maar de hoofdstad Jakarta behoort niet tot deze bestemmingen. Die mijd je maar beter want de stad heeft zwaar te lijden onder armoede, vervuiling en verkeerschaos. (nnd/foto’s thinkstock)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s