“Het heerlijkste werk op aarde”

Vanaf vanavond schept Lieven Scheire seizoen 3 van ‘Scheire en de schepping’. Daarin schuimt de presentator opnieuw alle hoeken van planeet Wetenschap af. Hij doet dat in gezelschap van onder meer Urbanus, Luk Wyns, Ella Leyers, William Boeva, Erik Van Looy, Tom Waes en natuurlijk Googleman. “Op 14 februari komt ook ons boek uit met verhalen en proeven uit de meest bizarre spelonken van de wetenschap.”

lieven

Humor en fysica, dat zijn de twee passies van Lieven Scheire. Niet geheel toevallig zijn dat ook de twee pijlers van Scheire en de schepping, waarvan het gloednieuwe derde seizoen vanaf donderdag te bewonderen zal zijn. “De fundamenten hebben we laten liggen – never change a winning team – maar we komen weer met nieuwe straffe verhalen én panelleden. We hebben weer heel veel tijd gestoken in het vinden van de juiste BV’s voor in ons panel. En zelf heb ik ook weer bijzonder veel geleerd!”

In Scheire en de schepping gaat de presentator op zoek naar de minder bekende, vaak grappige dimensies van onze wondere wereld, trouw bijgestaan door Googleman. “In aflevering 1 ontdekken we bijvoorbeeld hoe je kan vechten zonder aanraking. Hoe je met andere woorden iemand omver kan gooien met mentale kracht. Ook komen we natuurlijk weer met heel wat gekke voorwerpen op de proppen, zoals een apparaat om je kat op een gewoon toilet te laten gaan.”jellejan

Rariteiten

Voor een fysicus en comedian als Lieven Scheire moet de research voor zo’n programma toch fantastisch zijn. “Research doen voor dit programma is inderdaad het heerlijkste werk op aarde. Samen met een vijftal andere redacteurs mag ik constant rariteiten opzoeken. Daaruit selecteren we de beste verhalen en die vormen we dan om tot entertainment. Dat is dan ook mijn kracht. Er zijn veel begaafdere fysici en veel betere entertainers dan ikzelf, maar mijn sterkte – en die van het programma – is de combinatie van die twee.”

Of er ook een seizoen 4 komt, dat kan de presentator nog niet vertellen. “We staan nu op een keuzepunt: worden we de typische Woestijnvis-reeks die twee of drie seizoenen meedraait of worden we een klassieke langloper zoals De Pappenheimers of De Slimste Mens? Na dit seizoen zullen we dat moeten bekijken.”

(sebastiaan badaux/ foto’s VIER)

Scheire en de schepping, vanaf vanavond iedere donderdag om 21.05u op VIER.
Het boek van Scheire en de schepping, waarin de verhalen uit de eerste twee seizoenen verder worden uitgewerkt, ligt vanaf 14 februari in de winkelrekken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s