1 op 3 wast handen niet na toiletbezoek

Met de griep die de ronde doet, wordt de aandacht weer gevestigd op handhygiëne. Volgens Initial, de wereldwijde marktleider in hygiëneoplossingen, kan tot de helft van alle griepgevallen voorkomen worden door goede handhygiëne.

vies
Initial liet een onderzoek uitvoeren onder 500 kantoormedewerkers en de resultaten zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen: meer dan 1 op 3 medewerkers (38,4 procent) wast zijn handen niet na een toiletbezoek. Nochtans gebruikt 1 op 7 wel zijn mobiele telefoon wanneer hij op de pot zit. Een kleine minderheid surft er via de laptop op het web of leest er rustig zijn krant of magazine.

Arjan Gundlach, Marketing Director Initial Benelux legt uit: “Zonder dat we het in de gaten hebben, vindt er kruisbesmetting en verspreiding van bacteriën en virussen plaats. En dat gebeurt voornamelijk via onze handen. Als hygiëne dienstverlener adviseren wij dagelijks bedrijven, van zakelijke omgeving tot horecagelegenheid, over de risico’s van slechte hygiëne. We willen bedrijven en medewerkers bewustmaken van hun eigen verantwoordelijkheid voor een goede hygiëne. Bedrijven dienen hun sanitaire voorzieningen op orde te hebben en medewerkers moeten daar op hun beurt ook gebruik van maken.”

Volgens de studie besteedt de gemiddelde werknemer jaarlijks 33,5 uur in de toiletruimte. Dat komt dus neer op vier volle werkdagen.

(Sebastiaan Bedaux)
toilet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s