Vier vrienden zoeken werk

Vanaf vanavond binden vier Vlaamse jongeren de strijd aan tegen de jeugdwerkloosheid. In het gloednieuwe programma ‘Ooit komt het goed’ onderzoeken Thomas, Stijn, Thibault en Tijs hoe je aan een job geraakt. Of dat ook effectief lukt, wordt afwachten…

ooitkomthetgoed

Terwijl de jeugdwerkloosheid in België en in de rest van Europa hoge toppen scheert, hopen Thomas, Stijn, Thibault en Tijs dat het ooit goed komt. De vier Limburgers bleven alleszins niet bij de pakken zitten. Om aan werk te geraken, stuurden ze stapels brieven, cv’s en bleven ze bellen. Met weinig resultaat. Een half jaar gelden stapten de vier jongeren naar Eén met één simpele vraag: “Mogen we een programma maken over werk zoeken? Jullie betalen ons en wij gaan in die tijd op zoek naar een job. Daar maken wij dan een programma over. Zo hebben jullie aan het einde van de rit een nieuw programma en wij – hopelijk – een job. Een win-winsituatie!” Eén stemde in met het voorstel en Tomas, Stijn, Thibault en Tijs gingen aan de slag.

In ‘Ooit komt het goed’ gooien de vier werkzoekenden het over een andere – meer eigenzinnige – boeg. Lukt het hen om de sollicitatieprocedure over te slaan, een bedrijf binnen te vallen en gewoon te beginnen werken? “Kan je een werkgever omkopen, zodat hij je gewoon een job geeft? En hoeveel kost dat dan? Hoe zorg je ervoor dat je – nog voor je aankomt op je sollicitatiegesprek – een goede eerste indruk maakt? Kan je solliciteren voor jobs waarvoor je niet het juiste diploma hebt? En hoe bereik je duizenden werkgevers op een paar uur tijd? Ooit komt het goed begint waar ‘normaal’ solliciteren ophoudt.”

Sebastiaan Bedaux

Ooit komt het goed, vanaf vanavond elke donderdag om 22.30u op Eén.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s