Hopeloos verliefd op IJsland

Er bestaan maar weinig landen op aarde waar je zo makkelijk en snel verliefd op wordt als op IJsland. De natuur is er werkelijk ongezien. Ben je zelf nog niet verkocht ? Bekijk dan snel even de tien volgende beelden.

1. Het noorderlicht

 454107177

Het noordelijke IJsland is een van de beste locaties ter wereld om het noorderlicht (aurora borealis) te aanschouwen.  Wedden dat je dit prachtige natuurverschijnsel nooit meer vergeet?

 2. Blue Lagoon

 Blue Lagoon

De Blue Lagoon is vaak  de eerste stop eenmaal je geland bent op IJsland. Het spectaculaire geothermische bad ligt dan ook vlak bij de internationale luchthaven Keflavík, in een oud lavaveld. De Blue Lagoon is erg populair bij mensen met de huidziekte psoriasis want het mineraalrijke water zou helende krachten bezitten.

 3. Skógafoss

 Skogafoss

Zonder woorden.

 4. Geysir

 Geysir

De grootste en mooiste geiser van het land. Het is trouwens deze Geysir die z’n naam heeft geleend aan het woord geiser.

 5. Gullfoss

 Gullfoss

De Gullfoss-waterval maakt deel uit van de gouden cirkel (het nationaal park Thingvellir, Gullfoss en Geysir) die makkelijk te bereiken is vanuit de hoofdstad Reykjavik. Je kan deze drie hoogtepunten eenvoudig combineren in één dag. Het water stort zich hier in twee etappes naar beneden. Een verplichte stop.

 6. Vatnajökull

 Vatnajokull

De Vatnajökull is IJslands grootste gletsjer. Met 8100 km²  zou het een kwart van België bedekken. De ijskap is er op bepaalde plaatsen meer dan 1000 meter dik.

 7. Hvítserkur

 Hvitserkur

Hvítserkur, in het noordwesten van het eiland, is een 15 meter hoge rotspunt in zee. De naam betekent wit hemd. Het kreeg deze naam vanwege de vele vogeluitwerpselen die op de rots belanden. Sommige bezoekers zien er een draak in die aan het drinken is.

 8. Seljalandsfoss

 seljalandsfoss

Zonder woorden (bis).

 9. Thingvellir

 Thingvellir

Thingvellir is het bekendste nationale park van IJsland. In dit prachtige natuurgebied merk je pas echt dat de tektonische platen van Europa en Amerika uit elkaar drijven. Historisch gezien is dit de belangrijkste plaats van het eiland, want hier kwam bijna 1100 jaar geleden het eerste parlement ter wereld bijeen

 10. Jökulsárlón

 Jökulsárlón

Het grootste gletsjermeer op IJsland. Kijk niet vreemd op als je er grote stukken drijvend ijs ziet. Deze zijn afkomstig van een uitloper van de Vatnajökull-gletsjer. (nnd/foto’s Thinkstock)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s