Necknominations: wanneer een drankspel uit de hand loopt

De afgelopen maand veroverde een nieuwe hype ons land: ‘de Necknominations’. Het concept is vrij simpel: Je drinkt zoveel mogelijk alcohol op een orignele manier. Daarna nomineer je twee vrienden of vriendinnen die jouw filmpje moeten overtreffen. We gebruiken bewust moeten, want de druk van sociale media is enorm.

NN1

Het concept zou ontstaan zijn onder studenten in Australië. Het leegdrinken van een glas bier werd vaak omkaderd door een stunt. Vrijwel meteen kwam er kritiek op het drankspelletje. Niet alleen omdat de Neknominaties aanzetten tot overmatig drankgebruik, maar ook omdat de combinatie van het drinken met sommige stunts provocerend waren: Van een brug springen, in de wagen een biertje drinken, een levende goudvis opdrinken, eigen urine opdrinken, …

Ondertussen waaide de hype door de kracht van de sociale media over naar Europa. Verschillende deskundigen hebben reeds hun ongenoegen geuit over de Neknominaties. Doordat je steeds het vorige filmpje moet overtreffen, duurde het niet lang voordat het drankspelletje uit de hand liep. In Groot-Brittannië zouden al vier slachtoffers gevallen zijn. Een Ierse jongen werd dood teruggevonden bij een rivier nadat hij even voordien een vriend probeerde te overtreffen. Ook twee andere Ierse jongeren zouden gestorven zijn aan de gevolgen van overmatig drankgebruik tijdens het drankspelletje. Het onderzoek naar een jonge Brit die twee grote glaze Gin achter elkaar opdronk en even later stierf loopt nog.

(Lude Colpaert)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s