Zo maak je de perfecte selfie

De selfie vol supersterren die Ellen DeGeneres bij de Oscars twitterde is ondertussen al ruim 2 miljoen keer geretweet. Bradley Cooper maakte de populaire foto waar sterren als Jared Leto, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Brad Pitt, Angelina Jolie, Meryl Streep, Lupita Nyong’o en Kevin Spacey op schitteren. Wil je zelf ook wel eens schitteren op een selfie? Wij geven je graag enkele tips mee!

ellen-oscar-selfie

1. Mooi licht

Natuurlijk zonlicht geeft je selfie het beste resultaat.  Het magische uur (het uur net na zonsopkomst of net voor zonsondergang) is het perfecte moment om een selfie te nemen. Dat past niet in je planning? Een filtertje van Instagram kan ook wonderen doen. Probeer harde schaduwen en te fel licht te vermijden. Zoek daglicht op of licht dat via het raam binnensijpelt.

2. Goede compositie

Camera’s op smartphones zijn vaak niet van de allerbeste kwaliteit. Hou daarom je camera niet te dicht bij je gezicht, anders krijg je last van vertekening en lijkt je gezicht breder dan in werkelijkheid. Het beste resultaat bereik je door je camera zo ver mogelijk te houden en liefst iets hoger dan je gezicht. Zorg dat je arm buiten beeld blijft.

34

3. Kies voor links

Natuurlijk wil je je op een selfie van je beste kant laten zien. Uit onderzoek blijkt dat foto’s van je linkerkant mooier zijn dan van je rechterkant. Draai daarom je gezicht een beetje naar rechts om je linkerzijde vast te leggen.

4. Check de achtergrond

Kies een goede, neutrale achtergrond. Kijk eens goed rond of er geen rommel of andere rare taferelen te zien zijn. Je wil namelijk niet op deze website belanden…

0163ddad2d5374afe44986552a2eb816-accurate-love-letter-written-by-6-year-old

5. Met mate

Zoals veel zaken in het leven: neem selfies met mate. Overstelp je Facebook/Twitter/Instragram-vrienden niet met selfies. Zit er echt iemand te wachten op je zoveelste duckface foto op de trein? Zorg ervoor dat je selfie een meerwaarde biedt.

duck-face-2-650x433

6. Samen op de selfie!

‘Alleen is ook maar alleen’, zal Bradley Cooper gedacht hebben. Het is daarom véél leuker om ook je vrienden te vereeuwigen op je selfie. Gebruik hierbij zeker de camera vooran op je smartphone, zo kan je perfect iedereen in beeld brengen.

15

7. Voor gevorderden: handsfree

Zwevende armen in beeld van een selfie kan je perfect vermijden dankzij een zelfontspanner-app zoals bijvoorbeeld TimerCam voor iPhone. Zet je smartphone op de gewenste hoogte & tel mee af. (Lindsay Huyghebaert)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s