Ik ben pelgrim: superagent vs. superterrorist

Een boek nu al thriller van het jaar noemen zou in veel gevallen niet meer dan een slimme verkoopsstunt kunnen zijn, maar niet in het geval van Ik Ben Pelgrim. Het lijvige boek heeft alles om die belofte in te lossen.

 

ik ben pelgrim

 

Pelgrim is de codenaam van een man die jarenlang werkte bij een uiterst geheime eenheid van de Amerikaanse spionagedienst. Slechts een handvol mensen weet van zijn bestaan af en met zijn talloze onwaarschijnlijke ervaringen vul je gemakkelijk honderd levens. Wanneer een FBI-agent zijn hulp inschakelt voor het ontrafelen van een moord in Manhattan, doet Pelgrim een angstaanjagende ontdekking: ergens in het Midden-Oosten loopt zijn evenknie rond. Iemand die net als hij een zorgvuldig gepland dubbelleven leidt, een einzelgänger en een slimme jager die overal een hand in heeft, maar nergens een vingerafdruk achterlaat. Zijn missie: Amerika ten val brengen met ’s werelds dodelijkste ziekteverwekker – de pokken. De race tegen de klok en de onbekende vijand (codenaam Saraceen) is begonnen.

Terry Hayes neemt je mee op een bloedstollende klopjacht over verschillende contintenten, van Griekenland tot Saudi-Arabië en van New York tot Turkije. Intussen spit hij het verleden van alle personages grondig voor je uit: je leest over Pelgrim’s hechte band met zijn adoptievader en zijn eerste missie als geheim agent, maar ook over het ellendige bestaan van de Saraceen in Saoudi-Arabië en zijn jihad in Afghanistan. Er zijn nu eenmaal altijd twee kanten aan een verhaal… ‘Ik ben pelgrim’ zit barstensvol mini cliffhangers en hints die alle stukjes ineen doen passen naarmate het plot zich ontvouwt. 732 pagina’s lang word je meegesleurd in tijd, in plaats en in gedachten en het verhaal laat je niet los tot je de afloop kent. Niet van dit boek houden, is een misdaad. (th)

(Ik ben Pelgrim, Terry Hayes, uitg. AW Bruna)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s