Jani Kazaltzis: “Een fysieke én mentale make-over”

Vanavond mogen we Jani opnieuw verwelkomen op het kleine scherm. Eindelijk, horen we jullie zuchten. Dit keer pakt de Limburgse modegoeroe echter niet alleen foute garderobes aan. In ‘All you need is Jani’ leert hij single dames flirten, daten en omgaan met mannen. En dat allemaal in zijn typische en ‘o zo geliefde stijl’. “We zijn wel met gevoelens bezig, maar als ze zich slecht kleden, krijgen ze er nog steeds van langs!”

Jani Kazaltzis en Ilse Van Acker - Nancy

Wie de afgelopen weken of maanden een portie Jani nodig had, kon zich enkel opwarmen aan herhalingen van zijn succesreeks ‘Zo Man, Zo Vrouw’ op VIJF. Vanaf vanavond gaat ‘All you need is Jani’ echter in première, waarin single vrouwen zijn volle aandacht krijgen. Elke aflevering probeert hij het beste in dames naar boven te halen, en hij gaat hierbij verder dan de fysieke make-overs waar hij zo bekend om staat. Hij pakt niet alleen de garderobes van single vrouwen aan, hij leert hen ook daten, flirten en omgaan met mannen. Na een complete fysieke én mentale make-over bereidt Jani de vrijgezelle dames voor op die ultieme date.

Is dit nu een datingprogramma of een make-overshow?

Het is vooral een datingprogramma dat met een restyling begint. Ik duik nog altijd in de kleerkast van de kandidates en haal er nog steeds de lelijke stukken uit. Want daar begint het probleem vaak. Een eerste indruk is ongelooflijk belangrijk en een goede kledingkeuze dus ook. Je hebt vrouwen die zich veel te sexy kleden en dan vreemd opkijken als mannen maar één ding willen. Maar er zijn ook single dames die zich als een ‘seut’ kleden, waarbij mannen dan zoiets hebben van ‘laat maar zitten, ik heb al een moeder’. Nadat we de kledingkeuze bepaald hebben, laat ik het werk deels over aan lifecoach Ilse Van Acker. Samen bekijken we het datinggedrag van de single dame: hoe gedraagt ze zich in het bijzijn van een man, hoe kleedt ze zich? Hoe praat ze? Hoe maakt ze zich op? En samen stomen we de dame klaar voor haar ultieme date.

Nancy - Nancy

Is het daten dan zo moeilijk dat je er een lifecoach en een Jani voor nodig hebt?

Wat ik gemerkt heb is dat veel vrouwen de kunst van het verleiden niet meer beheersen. Zelfs een normaal gesprek voeren gaat al niet meer van een leien dakje. We zien vooral vrouwen die of ‘hard to get’ spelen – wat overigens absoluut niet nodig is – of heel zielig overkomen en koste wat kost een partner willen. Tegenwoordig komen heel veel afspraakjes tot stand via het internet. Met chatten hebben de vrouwen geen probleem. Ze kunnen zichzelf perfect verkopen online en heel veel verdoezelen, maar in het echte leven is dat een stuk moeilijker. Bovendien lijkt het alsof we allemaal meer te verliezen hebben dan vroeger. Iedereen is bang om op zijn bek te gaan, maar weinigen beseffen dat je soms een risico moet nemen om te krijgen wat je wil.

En jij zorgt er wel voor dat ze een paar keer op hun bek gaan.

Niet met opzet natuurlijk, maar ik geef wel bepaalde opdrachten die de single dames moeten uitvoeren. Ze krijgen een ‘oortje’ waarin ik hen dan zeg op wie ze moeten afstappen en wat ze moeten vragen. Voor de dames is dat soms heel gênant, maar als je dat een paar keer doet, verdwijnt de gêne ook snel. Vrouwen moeten daarvoor vaak een knop omdraaien. In het begin kijken ze heel boos naar me, maar achteraf zijn ze me dankbaar voor die opdrachten. En voor het resultaat: een date, of misschien wel meer!

Heb jij zelf veel geleerd over flirten en daten?

Absoluut, ik weet ondertussen perfect hoe dat moet. Maar ik heb al zeven jaar een relatie, dus ik ga dat flirten niet te vaak uittesten.

All you need is Jani, vanaf vanavond elke woensdag om 21u op VIJF.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s