ZAPPER: All you need is Jani

Gisterenavond ook gekeken – en genoten – van All you need is Jani? Wij ook! In dit gloednieuwe dating- en makeoverprogramma op VIJF begeleidt Jani Kazaltzis dames op date en laat hen zien wat ze precies verkeerd doen. In het geval van Nancy, gisteren, was dat niet zo moeilijk. Na tien minuten kruisverhoor vroeg ze haar date of hij gelukkig zou sterven als hij terminaal was. OUCH!

Jani Kazaltzis en Nancy - Nancy

Dat All you need is Jani veel wegheeft van Zo Man, Zo Vrouw viel wel een beetje te verwachten. De eerste taak die Jani op zich neemt, is de kleerkast van de dame in kwestie van commentaar te voorzien. En net zoals in Zo Man, Zo Vrouw neemt Jani geen blad voor de mond. “Geef dat kledingstuk maar weg. Aan iemand die je haat!” Jani op zijn best…

Nadat er een deftige outfit overeengekomen is, stuurt Jani zijn slachtoffer – in dit geval de 38-jarige Nancy uit Meerhout – op testdate. Via een ‘oortje’ geeft Jani instructies aan die testdate, maar waarom precies is me niet echt duidelijk. Tegen Nancy, die haar date elke drie seconden met een nieuwe vervelende vraag torpedeert, is geen kruid gewassen.

Jani Kazaltzis en Ilse van Acker - Nancy

Jani heeft ondertussen zelf hulp gekregen van personality coach Ilse Van Acker, die interessante en vermoedelijk wetenschappelijk onderbouwde uitspraken doet als ‘Als je één date om zeep helpt, heb je er zeven nodig om er weer bovenop te komen’. Haar rol in het programma is verder gelukkig beperkt tot één flauw intermezzo waarbij het lijdend voorwerp – Nancy dus – in slechts een half uurtje tijd haar grootste angsten overwint. Bij de majoretten. Een wonderdokter, die Ilse!

Gelukkig is het dan weer de beurt aan Jani, die de make-over inzet en het hernieuwde zelfvertrouwen van Nancy nog een extra boost geeft. Het moet gezegd: alweer is Jani erin geslaagd een onzeker, slecht gekleed typetje om te toveren tot een zelfzekere vrouw, die niet meer bang is om gezien te worden. Samen trekken ze naar de plaatselijke GB om naast zalm, een appel en een fles wijn ook nog een date aan de haak te slaan. Verrassend hoe goed dat lukt in een supermarkt!

Tot slot volgt er uiteraard nog een soort van superdate, met een kerel die Jani ergens vandaan heeft weten te toveren. Nancy krijgt nog even goede moed ingesproken door haar vrienden en familie, maar dat blijkt achteraf niet nodig. Zelfs in een lege en creepy ruimte (was het een kerk ofzo?), en met een cameraploeg die hen op de vingers kijkt, kon deze superdate meer dan geslaagd genoemd worden. Missie geslaagd, Jani, wij kijken volgende week weer.

 (Sebastiaan Bedaux/foto VIJF)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s