Dit zijn de echte parels van Europa

Vergeet platgetreden paden als Londen, Parijs, Rome of Barcelona. Europa bezit talloze pittoreske plekjes en dorpjes waar je nog van de ene verbazing in de andere valt. Hotel.info vroeg in samenwerking met Global Grasshopper haar bezoekers naar de meest pittoreske dorpen in Europa. Dat leverde tal van pareltjes op. Hieronder lijsten we er tien op, in willekeurige volgorde.

Oia (Griekenland)

Oia

Dit traditionele schilderachtige dorp ligt op het Griekse eiland Santorini. Oia ligt 300 meter boven de zeespiegel. Je hebt er dan ook een fenomenaal zicht op de zee en op de caldera.

Positano (Italië)

Positano

Het fotogenieke Positano ligt aan de befaamde Amalfikust en is dan ook een plaatje. Op een boogscheut van het pittoreske dorp vind je Napels en Sorrento.

Hallstätt (Oostenrijk)

Hallstatt

Hallstätt  klinkt dan misschien niet zo bekend in de oren, een bezoek aan de oude zoutmijnstad zal niet teleurstellen. Het dorp ligt aan de lieflijke Hallstätterzee. Enkele jaren terug werd het dorp overal opgemeten en gefotografeerd door Chinezen, zodat ze het dorp nadien konden nabouwen in eigen land.

Óbidos (Portugal)

obidos

Het volledig ommuurde Óbidos, in de Portugese provincie Estremadura, is een lust voor het oog. Witgekalkte huisjes met een vleugje blauw of rood vind je er in overvloed. Extra troef; de zee is vlakbij.

Rothenburg ob der Tauber (Duitsland)

Rothenburg

In de Duitse deelstaat Beieren ontdek je dan weer Rothenburg ob der Tauber. Inwoners gaan er prat op dat nergens ter wereld zoveel bewaard is gebleven uit de Middeleeuwen.

Kotor (Montenegro)

Kotor

Kotor is een oude Montenegrijnse havenstad aan de Adriatische Zee. De binnenstad is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

Akureyri (IJsland)

Akureyri

Akureyri in Noord-IJsland is de tweede stad van het land, na de hoofdstad Reykjavik. Er wordt hier nog steeds geleefd van de visvangst. Een bezoek aan de botanische tuin moet je doen.

Mostar (Bosnië-Herzegovina)

mostar

Mostar zal wel voor eeuwig geassocieerd worden met de oorlogsgruwel van enkele jaren terug. Vandaag is de brug opnieuw hersteld in haar oude glorie en is Mostar voortaan werelderfgoed.

Bled (Slovenië)

bled

Het Sloveense Bled lijkt wel gezegend door de goden. Het ligt tussen de Karawanken en de Julische Alpen. Het romantische bergmeer van Bled is de grootste toeristische topper van het land. En terecht!

Cochem (Duitsland)

Cochem

Het Duitse Cochem ligt aan de meanderende Moezel en is vooral bekend omwille van z’n lekkere wijn. De stad gaat terug tot de tijd van de Kelten en de Romeinen. De beroemde burcht werd maar liefst 1000 (!) jaar geleden gebouwd. (nnd/foto’s thinkstock)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s