Permanent 90 kilometer per uur op de snelweg (behalve voor elektrische voertuigen)

Smog2

6.227 boetes werden gisteren uitgeschreven aan chauffeurs die zich niet hielden aan de snelheidsbeperking omwille van het smogalarm. Misschien ook wel aan bezitters van een elektrische wagen en dit lijkt ons allesbehalve fair. Zij veroorzaken de luchtvervuiling niet en zouden zich dan ook niet aan deze snelheidsbeperking moeten houden.

De politie had bijkomende controles aangekondigd, maar dat bleek weinig indruk te maken. Toen we ons bij wijze van proef braaf aan de limiet hielden, werden we langs alle kanten voorbij gesjeesd.  Velen blijken twijfels te hebben bij het nut van de snelheidsbeperking. Nochtans zijn de resultaten duidelijk: bij 120 kilometer per uur is er tot 50% meer uitstoot dan bij 90 kilometer per uur!

Zou de 90 kilometer per uur-limiet dan niet beter permanent ingevoerd worden? Wie om zijn gezondheid en die van zijn kinderen geeft – fijn stof is écht erg schadelijk – kan niet anders dan hiermee instemmen. Bezit je een elektrische wagen? Dan hoef je je uiteraard niet aan deze snelheidsbeperking te houden. Op die manier zal de verkoop van deze voertuigen héél snel toenemen. Want welke bezitter van een benzine- of dieselbolide zal aanvaarden dat een elektrisch aangedreven wagentje hem straffeloos voorbij mag snellen aan 120 km/uur? (Wim Van de Velde)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s