Michael Fassbender: “Het script van dit verhaal is een pareltje!”

The Counselor is een Brits-Amerikaanse productie. Het verhaal gaat over een man, ‘The Counselor’, die betrokken raakt in een drugsconflict aan de grens tussen Texas en Mexico. De film heeft met Cameron Diaz, Javier Bardem, Penelope Cruz en Brad Pitt een sterke cast. De rol van de Counselor wordt vertolkt door Michael Fassbender, die voordien al samenwerkte met regisseur Ridley Scott voor de film Prometheus. Fassbender kijkt tevreden terug op deze zenuwslopende thriller.

Michael Fassbender als 'The Counselor'.

Michael Fassbender als ‘The Counselor’.

Vertel ons vooreerst waar de zwakke plekken in het karakter van de Counselor liggen?
Op het moment dat het publiek kennismaakt met de Counselor is hij vooral geïnteresseerd in Laura, gespeeld door Penelope Cruz. In feite maakt hij die relatie kapot doordat hij een groot belang hecht aan materiële zaken. Hij wil haar voortdurend imponeren, bijvoorbeeld door de diamant in de ring wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, door de auto waarmee hij rijdt, door het appartement waarin hij leeft. Zijn hebzucht naar financiële pronkstukken maakt alles rondom hem kapot.

Zie je hem als een klassiek tragisch figuur?
Ja, maar voor mij is het personage van Laura nog tragischer. Ze wordt meegesleept in de zaken die de personages rondom haar meemaken. Ze ziet daar enorm van af omdat ze er geen controle over heeft. De Counselor is zeker ook een tragisch figuur. Er is een reeks van gebeurtenissen die hem naar een tragisch einde leiden. In sommige opzichten is het zelfs voorbestemd.

Het is je tweede film samen met regisseur Ridley Scott in een korte periode. Hoe zou je jullie relatie omschrijven?
Samenwerken met Ridley bij de film Prometheus was een absoluut genot. Bij de opnames van de Counselor voelde het aan alsof we geen pauze genomen hadden, maar gewoon verder gingen waar we geëindigd waren. Hij is enorm bezig met zijn vak en voor mij enorm inspirerend. Het is een voorrecht om met hem samen te werken. Door zijn aanpak en zijn talent, kan hij iedereen bij de opnames motiveren. Niet enkel de mensen voor de camera, maar ook diegenen die rondom hem staan.

Cameron Diaz (links) en Penelope Cruz (rechts) vervolledigen de cast.

Cameron Diaz (links) en Penelope Cruz (rechts) vervolledigen de cast.

Hoe is het om met scriptwriter Cormac McCarthy te werken?
De meeste scripts lijken tegenwoordig vrij stereotiep te zijn, films in het algemeen in bepaalde opzichten stereotiep geworden. Dat maakt het interessant, want films zijn nu iets meer dan honderd jaar oud en we lijken vast te zitten in dit soort formaat. Maar wanneer ik het script van de Counselor las, kon ik niet vertellen wat er ging gebeuren met de personages. Meestal weet je ongeveer hoe het verhaal zal evolueren na een tiental pagina’s. Bij de Counselor was dat niet mogelijk na pagina 15, 30 of 50. Dergelijke verhalen zijn van goudwaarde. Het script van deze film is een pareltje!

Waarom zou je de film verschillende keren bekijken op DVD of Blue-ray?
De film is zeker het herbekijken waard omdat Cormac zodanig slim is in het vrijgeven en bewaren van informatie, waardoor de kijker de eerste keer veel details niet ziet. Wanneer je de film opnieuw bekijkt, krijg je meer zicht op de verhaallijnen en de verhoudingen tussen de personages. Het is volgens mij een film waar je zaken ziet die je de eerste keer gemist hebt.

Is er voor jou als acteur een bepaalde scene die eruit springt?
Nee. Ik ben daar ook nooit mee bezig tijdens de opnames. Elke dag probeer ik het maximum eruit te halen. Het was leuk om scenes te spelen met Penelope Cruz en Javier Bardem. Met Brad Pitt heb ik voordien nog gewerkt, dus dat was een leuk weerzien. Maar om samen te werken met al deze acteurs was werkelijk een unieke ervaring.

The Counselor is nu uit op DVD en Blue-ray.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s