Een klein beetje respect aub…

Respect2

Oké. Er zijn veel wegwerkzaamheden. Da’s juist. Is dat fijn? Niet altijd. Is dat noodzakelijk? Wellicht wel. Ah ja, want anders zouden ze die werken niet uitvoeren, toch? Vraag ik mij soms af hoe het in godsnaam toch komt dat men vaak op hetzelfde moment overal tegelijk met wegenwerken bezig is? Ja.
Geven die wegenwerken soms aanleiding tot gevaarlijke situaties? Jazeker. Gevaarlijk voor de weggebruikers? Ja. Kijk naar de vele accidenten in files door dergelijke wegwerkzaamheden. Gevaarlijk voor de wegenwerkers? Absoluut! Als er een snelheidsbeperking geldt van 50km/uur, waarom moet men daar dan aan 70 km/uur of aan 90 km/uur voorbij knallen? Ik stel het vast bij auto- en vrachtwagenbestuurders. Jammer. Levensgevaarlijk. Je ziet ze in de achteruitkijkspiegel naderen…vervaarlijk… Of ze vlammen je voorbij. Waarom? Heel wat weggebruikers ontbreekt het aan discipline, respect en inlevingsvermogen. Wat als zij daar als arbeider zouden werken? Zouden zij het leuk vinden om zich zo bloot te stellen aan die gevaren veroorzaakt door roekeloze chauffeurs? Ik dacht het niet. Het kot zou te klein zijn… Voilà. Punt gemaakt.
Dus: niet een klein beetje, maar héél veel respect aub voor die mensen die onze wegen herstellen, vernieuwen, … en respecteer de snelheidsbeperkingen. Wees een heer of dame in het verkeer, hoffelijkheid siert je des te meer. (TVV)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s